Unul din cele mai discutate trenduri web este fara indoiala web 2.0. Web 2.0 inseamna transformarea mediului web dintr-unul static intr-un mediu colaborativ, social, in care utilizatorul este partener de discutie, in care poate si este invitat sa creeze continut iar web 2.0 vine cu unelte care sa faciliteze crearea usoara a acestui continut si socializarea lui. Web 2.0 creste inteligenta societala si sustine functia cea mai importanta o omului, comunicarea.
Va propunem aici o abordare participativa a conceptului sugerandu-va cum sa virati prezenta voastra web, cu investitie 0, spre web 2.0. Una din primele optiuni pe care trebuie sa le facem este aceea de a avea un site web. A avea un site nu mai este apanajul unei firme si fiecare om ar trebui sa aibe unul care sa il ajute sa se defineasca ca expert intre ceilalti, care sa-l ajute sa-si defineasca rolul in societate. Multi amana pentru ca este complicat sa-ti gasesti domeniu, hosting etc, dar putini stiu ca printre altii, Google ofera acum fiecarui utilizator de Gmail posibilitatea de a isi crea unul sau mai multe siteuri web 2.0 la adresa http://sites.google.com/ Adresa va fi de genul http://sites.google.com/site/numeexemplu : http://sites.google.com/site/sol4love/
Internetul, considerat acum sistemul nervos al planetei este o continuare a sistemului nostru nervos si un site ne conecteaza la acest sistem nervos, ne ajuta sa stabilim noi conexiuni.
Acest site oferit de Google free este full web 2.0 pentru ca puteti da drepturi de utilizare pe anumite zone si puteti face alte zone publice. Este un site care poate avea si continut fix, de prezentare dar si colaborativ, web 2.0, dand drept de colaborare pe anumite zone. Site-ul poate deveni simultan o solutie Internet (un material de prezentare pe care vizitatorii nu il pot decat citi), Intranet (o zona pe care puteti colabora cu o echipa restransa pe anumite materiale, de exemplu eleviii unei scoli pe materiale educative) si Extranet (o zona in care deschideti o linie de colaborare cu furnizorii si partenerii dvs. de ex o scoala poate face o zona pentru parinti). Puteti propune aceasta solutie scolii la care invatati voi sau copiii vostri.
Capacitatea de a relationa cu oamenii din jur este un semn de sanatate mintala, si un site web nu face decat sa va ajute in aceasta optimizand si automatizand anumite procese care sunt formale si lasandu-va mai mult timp pentru procesele neformale, specific umane.
Site-ul vostru va ajuta sa va definiti brandul personal, ceva ce fiecare din noi va trebui sa aibe in viitorul apropiat.
Pe acest portal pot fi puse colectii de imagini http://picasaweb.google.com/meditatie.transcendentala/Business#slideshow postate la picasa logandu-va aici http://picasaweb.google.com/ cu userul de Gmail. Pt mult mai multe facilitati si pentru a va pastra pozele pe alt site decat site-ul de web va recomandam excelentul http://www.flickr.com/ exemplu la http://www.flickr.com/photos/photosol/
Cu acelasi user de Gmail mai pot fi postate pe site-ul dvs de la http://sites.google.com/, sau pe altul, un calendar http://www.google.com/calendar/ . Se poate pune pe o pagina un calendar embeded, se poate pune o harta de la http://maps.google.com/ , se poate pune un video de la youtube (va puteti loga cu userul Gmail si sa va creati un canal pentru a posta video de la http://www.youtube.com/ si apoi le puteti pune embed pe site. Va fi ca si cum ati avea propria dvs televiziune mai ales daca il intariti cu o solutie de streemeing de la http://www.stickam.com/profile/sol108 sau similar. Puteti sa va puneti pe pagina propriul vostru radio http://www.last.fm/user/sol4love/ Puteti sa va postati biblioteca cu http://books.google.ro/books?uid=5926378917831033390 . Ex http://books.google.ro/books?uid=14486960696499531431 Sau sa va faceti, it's a must, un profile la http://www.linkedin.com/ locul in care cele mai mari personalitati isi posteaza profilul , chiar si http://www.linkedin.com/in/billgates . Linkedin este acum empowered si cu forta lui http://www.slideshare.net/ vezi ex la http://www.slideshare.net/sorinelb
Dar noul continut, continutul web 2.0, este unul mereu proaspat, intr-un limbaj neformal si acesta este cel mai bine asigurat de un blog. Puteti asocia, sau nu, un blog site-ului dvs logandu-va cu acelasi user de Gmail la http://www.blogger.com/ Aici va puteti crea un blog care poate arata cam asa http://solbizblog.blogspot.com/ . Google pune mii de gadgeturi la dispozitia blogerului dar pentru promovarea blogului puteti utiliza un alt instrument web 2.0 si anume microblogul . Acesta va ajuta sa promovati blogul si site-ul dvs. Pentru a va crea un microblog va recomandam site-ul autohton http://www.cirip.ro/ (aici puteti posta poze, video, prezentari in corpul mesajului) urmareste-ma la http://www.cirip.ro/u/sorinel . Microblogul a aparut probabil pentru ca ca web 2.0 insemna si simplitate, rapiditate, resurse. Aici puteti posta cel mult 140 carectere. Un alt microblog este http://twitter.com/ fllow me at http://twitter.com/sorinelb
Pe aceste microbloguri, in functie de persoanele pe care le urmariti puteti gasi o uriasa concentrare de inteligenta si resurse. In plus stirile sunt actuale: twitter a batut agentiile de presa profesioniste, cum ar fi CNN, in evenimnetele cheie. Pentru ca este o retea sociala.
O alta aplicatie web 2.0, must have, este http://del.icio.us/ aici puteti stoca linkurile pe care le intalniti si pentru ca este social puteti avea acces la linkurile celor cu care sunteti in retea.
De fapt putem concluziona ca web 2.0 este un trend al Societatii Cunoasterii care transforma cunoasterea tacita in cunostere explicita. Prin web 2.0 Societatea Cunoasterii, care precede Societatea Constiintei (Mihai Draganesu), poate pune orice expert in centru (centrul universului social), ii poate da puteri maxime, magice as spune, pentru ca te ajuta sa faci ca si cum ai avea propria ta agentie de stiri http://sorinel.newsvine.com/ , propria ta universitate Wikiversity, proria ta televiziune http://www.youtube.com/sorinel108, propriul tau post de radio http://www.last.fm/user/sol4love/ , propria ta biblioteca universala http://books.google.ro/books?uid=5926378917831033390 , si propria editura https://www.createspace.com/ in care ai POD la un click https://www.createspace.com/3343814 , plus un spatiu virtual magic intr-o lume virtuala ca Second Life, o lume creata de locuitorii sai (see me like sorinel allen).
and the best is yet to come : )
Virtualy yours,
sorinEL http://add-marketing.com/sorinelbalan.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc pentru feedback !