luni, 28 decembrie 2009

luni, 21 decembrie 2009

Revolutia romana

Daca am crea un tag cloud al discursurilor revolutiei acesta ar arata in mod paradoxal ca principalele cuvinte cheie au fost cele ale revoltiei interioare: calm, liniste, ordine.
Este posibil ca acest lucru sa arate odata in plus ca orice revolutie sangeroasa se naste din esecul unei revolutii interioare.

marți, 1 decembrie 2009

Sincronizator national- Imnul

Cred ca de ziua nationala ar trebui sa gasim un moment in care sa cantam impreuna, macar in acelasi timp, daca nu in acelasi loc, imnul national.
Poate ca cel mai bun moment ar fi acela in care la Alba Iulia se canta Imnul Romaniei. Daca va inspira clipul de aici http://add-marketing.com/romanians.html sau nu haideti sa creem un moment. Cred ca ar trebui sa lucram mai mult pentru a crea aceste momente de sincronicitate pentru ca ele au ceva liturgic, ceva nemuritor in ele. Ma gandesc ce frumos ar fi un flash mob national pe Imnul Romaniei. Greu de facut o coregafie dar cel putin un gest poate fi usor identificat: mana pe inima.
Este regretabil ca ne fixam jaloane in spatiu. De ziua Romaniei ne intalnim la Alba Iulia, sau in Bucuresti Arcul de triumf dar de ce nu spunem ca ne vom intalni cu totii la 11:45 pentru a canta Imnul. DE ce nu ar bate toate clopotele din tara pentru a anunta acest moment. Care este momentul potrivit? La ce ora au cantat imnul inaintasii nostrii la Alba Iulia? la ce ora se canta de obicei de ziua nationala. Daca nu e un moment care sa fie mereu acelasi avem o lipsa.

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Emil Constantinescu

L-am ascultat pe Emil Constantinescu la antena 3. Este un bun politician si are o claritate deosebita a conceptelor. Interesanta ideea lui ca presedintele trebuie sa fie si o institutie nu numai o persoana. Acum e greu de imaginat ca un om ca el, un om cu o astfel de claritate politica a putut fi presedinte si ca de atunci am involuat. Intrebarea este cum a fost posibil atunci ? In opinia noastra Emil Constantinescu a venit la putere pe un val de constiinta, acelasi val care a creat revolutia romana, demolarea zidului Berlinului, caderea comunismului si acelasi care va crea candva societatea constiintei.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Paranoia si Pronoia

Paranoia intareste apectul nostru luciferic, pronoia pe cel profund divin. Parnaoia ne face constienti de separare pana la obsesie, pronoia ne face constienti de unitatea noastra cu ceilalti.

Snatam Kaur

De fapt asta este primul cantec Snatam Kaur ascultat



Un song care poate fi pus pe mp3 player si ascultat on and on. Creaza o stare, e transformational.

miercuri, 11 noiembrie 2009

Scoala de bani

Scoala de bani un site util. Dupa mine ar fi si mai util daca ar putea sa cuprinda si informatii despre entreprenurship, freelancers, start-up.

marți, 27 octombrie 2009

Clusty e cu noi

http://clusty.com/ scoate la cautarea numelui meu 12 rezultate consecutive cu pagini ale mele. Bing numai trei. Iar google nu scoate in primele rezultate nimic. Abia pe la pozitia 7 gaseste ceva.
Evident clusty e cel mai buna motor de cautare : P

vineri, 23 octombrie 2009

Sorin Romanescu - 22 noiembrie Clubul Jukebox


22 noiembrie este data la care Clubul Jukebox gazduieste recitalul extraordinar al chitaristului de jazz Sorin Romanescu.
"Povesti si chitarisiri" este un program de succes al muzicianului ce canta in aceesi seara la 5 chitare diferite, abordand stiluri variate in piesele sale care au entuziasmat anul acesta publicul bucurestean la Sala Mare Radio. Premiat ca "Muzicianul anului 2008 in Jazzul romanesc", Sorin Romanescu s-a lansat intr-o cariera solistica ce continua in noiembrie la Jukebox Club, in "sala chitarelor" care se descopera a fi cadrul potrivit pentru un artist si 5 chitare, dintre care doua sunt instrumente de lutier, construite de Domenico Moffa special pentru muzicianul roman ce este in prezent Endorser for Moffa Guitars. Evenimentul este oferit de Jukebox in colaborare cu Asociatia culturala Pro Contemporania.


sorinconcert3

Poate ca exista undeva o planeta a chitaristilor....in Bucuresti exista o sala pentru acestia.....de pe aceasta planeta...in aceasta sala.... Sorin Romanescu vine sa prezinte un program unic, original, cu 5 chitare diferite...

Prezentare Capzles >>>

duminică, 4 octombrie 2009

Becul electric si Yoga

Toti folosim becul electric. Chiar si in biserici se foloseste becul electric din plin. Dar Edison, cel care a facut posibila aceasta inventie, se spune ca era ateu sau agnostic ( http://www.adherents.com/adh_influ.html ) . De ce nu renuntam la bec in favoarea lumanarii ? Pentru ca ar fi absurd. Pot folosi ce stie un om mai bine intr-un domeniu fara sa fie nevoie sa accepti si ce nu stie. La fel esate si cu yoga. Oare nu pot face yoga fara sa trec la hinduism ? Sigur ca da. De ce nu inteleg bigotti asta ? Mister.

De fapt toti ne pricem mai bine intr-un domeniu, doua sau oricum un numar limitat de domenii. Dar exista o categorie de oameni care le stiu pe toate si le impun si altora.

luni, 14 septembrie 2009

Eu si JA

Nu m-am gandit vreodata ca ar putea fi asemnari intre mine si Jannifer Aniston dar acum realizez ca sunt asemananri si sunt chiar si diferente.: ))) Facem salutul soarelui, desigur fiecare separat, dar il facem un pic diferit. Vezi filmul:



Sursa este articolul cu lista celebritatilor care practica yoga de pe acest blog:

gitanjali

Fără de moarte m-ai făcut, asemeni bucuriei tale.
Vasul acesta plăpând tu îl goleşti iarăşi şi iarăşi şi necontenit îl umpli cu viaţă neîncepută.
Flautul acesta mic de trestie l-ai purtat peste munţi şi văi şi din el ai izvodit cântece nepieritoare.
La atingerea nemuritoare a mâinilor tale, inima ea firavă îşi pierde ţărmurile în bucurie şi naşte cuvântul de negrăit.
Prin mâinile mele nevrednice îmi vin nesfârşitele tale daruri.
Vârstele trec şi tu torni mereu, şi încă să umpli mai este loc.

Gitanjali in bengali http://geetanjali.wordpress.com

marți, 8 septembrie 2009

Stop my Laptop

Stop my laptop Laptop: Alienware M17x Intel Core 2Duo T9600 2.8GHz, 4GB, 1TB, Nvidia Geforce GTX280M 1GB - eMAG - Alienware!

Oare care ar fi tehnologia constiintei care sa echilibreze aceasta putere ? Provocare. Ar trebui sa o definim.

duminică, 30 august 2009

My blog Go green - Sustin StopCO2

Sustin StopCO2.ro

Dar calculatorul nu evidentiaza clar cat de importanta este alimentatia vegetariana. Sunt calculatoare care tin cont de asta.
http://www.ecologicalfootprint.com/

stopco2.ro are insa un plus pentru ca ofera bannerele de sustinere. Ar fi ideal sa se implice si intr-o certificare locala de tipul http://www.co2stats.com/

Widget cu stirile ecomagazin


Mai multe pe EcoMagazin.ro



alte widgets:

Ecosemnal

Ecosemnal

Magazin de ecologie

Un copac matur infrunzit produce intr-un an oxigenul pe care 10 oameni il consuma intr-un an. 10 motive pentru care copacii sunt importanti

marți, 25 august 2009

imaginea care explica tot

explicatie pentru orice

Folosesc foarte des aceasta imagine sau diverse variante ale ei pentru a imi exlica lucruri si fenomene foarte diverse.

duminică, 23 august 2009

Three in one samhita supreme - Tolle, Premal, ACIM

Pentru ca subiectele sunt oarecum inrudite Tolle, Premal, ACIM sunt pe cale de a crea trei pagini corelate pe acest subiect care sa fie o referinta de genul din categoria "ce e aici e pretutindeni, ce nu e aici, ( in aceste pagini, despre subj) nu e nicaieri". Cand va fi gata nu-mi voi mai stresa prietenii, deja ma numara.. : ))) cu multiple subiecte pe o tema data ci voi da adresa vortal-page-ului, Premal de ex: http://add-marketing.com/BOOKS/devapremal.html si aici va fi all about, sau Toll about in cazul paginii sale...
Pagina ACIM a page killer este si o excelenta lectura de hamac.
sandals2
Atentie nucleul dur al celor 365 de lectii necesta lectura veritcala. Paradoxal aceasta se poate face si in hamac : )

vineri, 21 august 2009

Cum sa inveti engleza creaind miracole?

Cum sa inveti engleza creaind miracole? Urmand acest curs care are si text si audio. Urmaresti textul si asculti secventa audio.
http://www.acim.org/Lessons/lesson_selector.html
Te poti ajuta pana la lectia 150 si de traducerea asta partiala in romana http://www.scribd.com/doc/10545293/Un-Curs-in-Miracolecorectata
La lectia 150 deja cursul in Romana se termina si trebuie sa mergi singur de la 150 la 365. La sfarsitul lui vei fi terminat poate unul din cele mai interesante cursuri de spiritualitate, citat de 4 ori de Tolle in cartea sa, si ve stii engleza cat sa faci ceva miracole de comunicare : ))).

In afara de acest nucleu de 365 de lectii care au cam o pagina si audio aferent cursul beneficiaza de zeci de GigaB de podcass in engleza.
http://www.themiracletimes.com/Master_Teacher_Catalogue/MP3-Download-Center.htm

Este un timp al Fiintei

Este un timp individual in care Fiinta poate fi experimentata optim, dar este si un timp social si este fara indoiala un timp cosmic. Dupa ce meditez, pt ca acum este pentru mine, ca individ, un timp optim, voi dezvolta... : ))
Timpul social optim este de exemplu fereastra de timp dinainte de servici si de dupa. Dar exista si un timp optim din punct de vedere cosmic, este exact la rasaritul si apusul soarelui si sicronizat cu fazele lunii. Este posibil sa fie si un ritm circaanual de sincronizare cu echinoxul. Exista si un ritm infradian de 90 min al somnului. Timpul cosmic optim este rasaritul si apusul soarelui pentru ca ele dau principalul bioritm al fiintei, ciclul circadian al somnului si veghei. Intre cele doua stari de constiinta, de fapt in tranzitia de la una la alta apare in mod natural o a patra (visul fiind deja a treia) stare de constiinta. Din acest motiv momentele cosmice cele mai favorabile acestei a patra stari de constienta, starea in care suntem constienti de fiinta, sunt rasaritul si apusul soarelui. In civilizatia vedica meditatia se practica la rasarit si apus si Agni Hotra, un ceremonial vedic se practica cu exactitate de secunda la rasarit si apus. Din pacate acest ceremonial vechi de mii de ani cerea o precizie pe care calculatoarele noastre sincronizate la ceasuri atomice nu o ofera: majoritatea site-urilor dau momentele cu precizie la minut si nu la secunda. Dar pentru meditataie aceasta precizie nu este necesara poate.

Blogul nostru, datorita temei sale, Societatea Constiintei, se va implica in constintizarea de catre media audio vizuala a acestor momente. Ce ar costa o televiziune sa afiseze pe un banner minutele secundele ramase pana la rasarit sau apus. Dar beneficiile sicronizarii noastre in meditatie in aceste momente ar fi incalculabile la nivelul ordinii si coerentei sociale.
Ne propunem sa identificam programe de acest tip http://www.sunrisesunset.com/sun.html sau http://www.apple.com/webapps/weather/sunrisesunset.html si sa promovam utilizarea si beneficiile utilizarii lor. Trebuie sa fim in acelasi val de inspiratie cu natura. Societatea constiintei vine si sincronizarea constiintelor .

Un semn al Societatii Constiintei

Un nou site al lui Eckhart Tolle, de care am aflat azi, este un alt semn al societatii constiintei si al faptului ca cineva poate trece direct la aceasta societate, ca poate fi un exponent al ei arzand o etapa. Un om care nu utilizeaza emailul creaza acest site http://www.EckhartTolle.tv pentru a-si promova mesajul. Un site similar si foarte bun este http://dlf.tv/. Este interesant ca desi site-urile nu au nci o legatura par sa aibe acelasi slogan: lumea se schimba din interior, sau schimbarea incepe din interior.
Dpa o scurta explorare as zice dlf.tv este mai bun tehnic. Dar e greu de spus pentru ca EckhartTolle.tv este pe baza de subscriptie si nu stiu cum e in interior. Mi-a placut insa idea cu present moment reminders. Evident m-am abonat.

miercuri, 12 august 2009

8 Terabytes

Nu mai este acum o problema de a avea acces la informatie. Acces exista, spatiu si suport de informatie exista, just take a look: 8 Terabytes.Ramane abilitatea de a organiza, de a crea taxonomiile necesare si desigur referentialul. Dar avem oare un referential de acelasi calibru ?: 8 Terabytes

sâmbătă, 8 august 2009

Tolle despre Cursul Miracolelor

"Când citez ocazional cuvintele lui Isus sau ale lui Buddha din Cursul miracolelor sau din alte lucrări, nu o fac pentru a compara, ci pentru a vă atrage atenţia că în esenţă există şi a existat întotdeauna un adevăr spiritual unic, deşi acesta ni se prezintă sub atâtea forme."

"Dacă un dezastru cosmic ar duce la sfârşitul lumii noastre, Nemanifestul ar rămâne total neafectat de acesta. Cursul miracolelor a exprimat foarte sugestiv acest adevăr: „Nimic real nu poate fi ameninţat. Nimic ireal nu există. în aceasta constă pacea lui Dumnezeu".

"Când sunteţi deplin conştient, încetaţi să mai fiţi în conflict. „Nicio persoană unificată cu sine nu poate nici măcar să conceapă conflictul", afirmă Cursul despre miracole. Aceasta se referă nu nu mai la conflictul cu alte persoane, ci, mult mai important, şi la conflictul cu sine, care încetează atunci când nu mai există contradicţii între cererile şi aşteptările minţii dvs. şi ceea ce este."

Cursul miracolelor subliniază faptul că, ori de câte ori sunteţi nefe ricit, există credinţa inconştientă că prin nefericire „plătiţi" lucrul anume pe care-l doriţi.

In Puterea prezentului Tolle se refera de 4 ori la Cursul miracolelor

vineri, 7 august 2009

Un curs in miracole - o carte pentru societatea constiintei

Am inceput sa citesc Un curs in miracole, versiunea in romana http://www.scribd.com/doc/10545293/Un-Curs-in-Miracolecorectata dar am ajuns la concuzia ca e partiala si am dowloadat versiunea originala http://www.scribd.com/doc/4929942/A-Course-in-Miracles pentru ca se pare ca este o carte care merita chiar si efortul de a o citi, adica practica, 365 de zile.

A Course in Miracles

duminică, 2 august 2009

Tolle si MT

In rezumat ce spune Tolle mi se pare la esenta esentelor si in acelasi timp simplu si usor de inteles si practicat, fara sa fie totusi o tehnica. Dar mi se pare asa dupa 30 de ani de meditatie zilnica. Sa fie oare din cauza asta ?

Inainte de invata MT am incercat si eu sa aplic invataturile lui Vimala Thakar, Paul Brunton si altele similare si nu am reusit sa ma tin de practica. Intrebarea este cat e de usor de aplicat pentru cineva nefamiliarizat cu practica meditatiei. Astept comentarii...


Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta)pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

Eckhart Tolle si Filocalia

Dupa citirea cartilor lui Tolle as spune ca lectura restituie sau dezvaluie in alt limbaj, mai prietenos, metodele de spiritualitate consemnate de Sfintii Parinti in literatura filocalica. Vezi Filocalia:

Initial am sesizat similitudini cu mari personalitati din est in acelasi post dar acum le-am separt in posturi diferite. Cred ca similitudinile cu trairile mistice ale Sfintilor Parinti atat de frumos comentate de traducatorul Filocaliei, parintele Staniloaie, necesita un post separat.

Cateva citate:
"Tacerea celor curati e rugaciune",

"Tine-ti mintea pururea necolorata, neintiparita, fara chip, fara forma, fara calitate, fara cantitate"

"Cei care se inchina lui Dumnezeu in chip potrivit Lui, in duh si adevar, si-I slujesc cum se cuvine, nu numai ca nu se inchina si nu slujesc intr-un anumit loc, dar nici in cuvinte rostite"

"Fara atentie si fara privegherea mintii e cu neputinta sa ne mantuim." Petru Damaschin

"Linistea este mai mare decat toate si fara de aceasta nu ne putem curati si cunoaste neputinta noastra si uneltirile dracilor, dar nici puterea si purtarea de grija a lui Dumnezeu nu o putem cunoaste din cele cantate si citite (174)" Petru Damaschin

"Caci cel ce se roaga cu gura se roaga aerului, nu lui Dumnezeu, fiindca Dumnezeu ia seama la minte nu la gura.(40)" Petru Damaschin

Vezi si http://www.dumitrustaniloae.ro/
Si vezi una dintre cele mai mari lucrari ale sale, in opinia noastra, Pr Dumitru Staniloae - Ascetica si Mistica din care ar trebui sa citam largi pasaje pentru a vedea cat de apropape ne aduce Tolle, si orice tehnologie a constiintei care duce la experienta Fiintei, de noi insine (aici in sensul de fiinta nationala). Cautand Dumitru Staniloae la Scribd.com veti gasi multe lucrari dar daca ar trebui sa cititi o singura carte, Doamne fereste desigur, : ) ca sa intelegeti spiritualitatea ortodoxa, aceasta ar fi (IMHO) Dar nu va fi usor de inteles fara experinta linistii transcendentale deoarece cartea vorbeste despre stari de fiinta si trairea Fiintei. Nu metafore sau modele ci experinte dincolo de dualitatea subiect obiect.

Cateva fragmente audio din Filocalia

A proorocit avva Neofit Pustnicul, un nevoitor isihast român, că “vor fi cu miile cei ce vor Urma Calea cea de Taină a Isihiei. Grele vor fi schimbările Lumii, dar tot aşa de minunate vor fi şi Renaşterile Spirituale ale multora. Va coborî din Munte şi din Peşteri Lucrarea cea de Taină a Isihiei până în Inima Oraşelor şi mulţi Tineri, aparent neştiutori, se vor Trezi cu tărie la o Viaţă de Duh asemănătoare celei din vechime. Minunată va fi această Înviere tocmai acolo unde moartea se crede stăpână! Duhul Cel Prea Sfânt îşi va arăta Puterea mai presus de toate. Lucrarea cea de Taină a Isihiei va înflori în pustiul multor Inimi ce vor deveni apoi Ceruri Întrupate [...] Lucrarea cea de Taină a Isihiei va fi Taina Viitorului Lumii noastre. Istoria ce vine va fi cea mai teribilă confruntare dintre Lumină şi întuneric, dintre Duhul Vieţii şi al morţii. Dar Puterea Luminii va fi atât de mare încât va depăşi toate legile fireşti”.
din http://bisericasecreta.wordpress.com/


Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta : ))))pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

sâmbătă, 1 august 2009

Tolle si Oprah

Discutand cu un amic subiectul Tolle la Oprah el imi spunea ca... ce mare lucru, ca de fapt cine este Oprah? Cred insa ca problema se pune intr-un context mai larg. Odata cu informatia fundamentala a Existentei care anima un initiat se activeaza si un program instructor care defineste scenarii largi de propagare a acestei informatii in mediu.
Pentru a putea explica cel mai simplu ne-ar fi sa facem apel la Modelul prin excelenta: Isus. El nu a dus mesajul Imparatiei lui Dumnezeu numai in cetate la oamenii obisnuiti ci si in cele mai diverse medii ajungand sa fie prezentatat liderilor politici dar si celor religiosi ca in final sa fie prezentat pentru o alegere libera intregului popor care a putut alege intre Imparatia lui Dumnezeu si imparatia lumii acesteia. A fost scenariul perfect in care informatia fundamentala a existentei a ajuns la fiecare memebru al societatii respective pentru a-si face alegerea sa. Nu este important cine erau sau ce credeau ca sunt Pilat, Ana sau Caiafa ci scenariul care se prefigureaza in planul mai larg.
De fapt toate aceste personaje erau, se defineau prin pozitia lor fata de aceasta informatie, fata de Fiinta. Multi s-au definit prin nefiinta.
Mai aproape de zilele noastre si chiar in spatiul nostru am putut judeca o tehnica de reintegrare tot dupa forta scenariului de propagare a informatiei. Cineva a fost chemat sa predea o tehnica de meditataie (MT). Ea a fost initial predata unei singure familii si acestia povesteau, intamplator ii cunosc, cum in acea perioada intalneau pe strada absolut intamplator cunostinte pe care nu le vazusera de ani de zile si care i-au ajutat sa ajunga absolut spontan exact la oameni cheie astfel incat programul de meditatie a fost supus in final unei elite a societatii dar si atentiei si alegerii chiar sefilor de stat de la acea vreme. Dar "scenariul" nu s-a oprit aici ci a mers mai departe "selectand" cea mai citita publicatie din tara la acea vreme si de aici dupa prezentarea lui in niste celule de judecata organizate ad hoc in organizatia de partid de proximitate pentru fiecare initiat in aceasta tehnica informatia a fost supusa atentiei si deciziei aproape intregii populatii pentru ca timp de cateva zile acest subiect, un subiect nobil in esenta, o tehnica de descoperire a sinelui, de traire a Fiintei, a fost in atentia oamenilor la orice coada din magazine, in orice birou sau loc de munca din Bucuresti si poate chiar din tara. Si dupa anvergura acestui "scenariu" creat spontan de la nivelul Sinelui, al Fiintei, cred eu ca se judeca valoarea programului, a tehnicii si a discursului spiritual al cuiva.

Revenind insa la Oprah am putea spune ca ea a fost pentru informatia fundamentala a existentei un receptor perfect (vezi filmul de mai jos). Sa ne imaginam ce s-ar fi intamplat daca Pilat i-ar fi dat un scaun lui Isus langa el si l-ar fi intrebat tot ce trebuie el sa faca pentru a intra in Imparatia lui Dumnezeu si i-a fi dat toate ocazile posibile sa-si expuna invatatura de fata cu toata lumea din piata organizand chiar sesiuni de intrebari din public.
Dar Pilat nu a fost Oprah si nici Pentru patrie nu a jucat rolul lui http://www.youtube.com/user/OprahEckhartDotCom : ((

Cei care se imbraca de la bigoti vor spune poate, vor spune sigur pentru cine ii cunoaste, ca facem comparatii exgerate pentru ca pentru ei nu exista un unic referential absolut, ei judeca totul prin raporatare la imensul lor ego.

Ei s-au temut de aceleasi forte ale ego-ului, ale literei, care o ataca astazi virulent pe Oprah pentru curajul de a promova mesajul lui Tolle. Dar cred ca ea deja a facut alegerea corecta.

Fun cu Eckhart Tolle

Pe video, spre deosebire de carte ET mi se pare ca este, in afara de faptul ca este extrem de profund si la esente si foarte... fun.: )) As spune ca este chiar fun-ul prin excelenta pentru nu este umorul ieftin al carcotasilor nici cel violent al lui Badea, de ex, ci este umorul Sinelui fata de ego ceea ce face ca ET sa defineasca de fapt umorul noului Pamant, umorul prin excelenta. Si este din fericire pentru noi acelasi tip de umor pe care Noica il remarca la poporul roman, un umor care ii permite sa se distanteze de contingent pentru a avea aceiasi perspectiva spirituala pe care Noica o identifica in Bhagavad Gita.
Tolle ar trebui sa fie acasa in spiritualitatea si stiinta romaneasca pentru ca el doar reface, mai explicit, mai practic traseul spre trairea Fiintei facut de Noica in Devenirea intru Fiinta, de Mircea Corneliu in Cartea Fiintei, de Draganescu in Ortofizica de Virgil Stancovici in Filosofia Integrarii si poate chiar de trairea spirituala de la Poiana Marului.


Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta : ))))pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

Eckhart Tolle, Vimala Thakar, Ramana Maharishi, Paul Brunton

Cateva comentarii:

In Death Dying The Greatest Portal Tolle spune ca daca toata lumea ar fi verde culoarea verde nu ar exista, diversitaea formelor ne face sa vedem ca exista Cel Fara Forma. Observand diversitatea schimbarilor realizam aspectul neschimbator, Etern al vietii. Cred ca aceasta este ideea din spatele uriasei diversitati a asenelor in Yoga - a realiza in spatele formelor pe Cel fara Forma. In spatele atator schimbari de pozitie descoperim pe cel Neschimbator. Cu atat mai mult cu cat oricare din cele 85 de mii de asane se termina intr-o faza neschimbatoare cand ne intindem, in Savasana, pentru a fi constienti de schimbare de pe pozitia martorului neschimbator. Savasana inseamna pozitia cadavrului si este o denumire perfecta in contextul in care din aceasta realizam formele trecatoare, posturile schimbatoare. Acceasi idee pe care o sugereaza Tolle, ca trebuie sa intalnesti moartea inainte sa te intalneasca ea pe tine. Sa realizezi ca totul moare, trece , se schimba de pe platforma Nemuririi, Neschimbarii. In spatele formelor realizezi viata fara forma. Punandu-ti corpul in diverse posturi relizezi postura ta unica in univers. Cele doar cateva posturi ale occidentului, culcat, pe scaun si in picioare risca sa nu ne lase sa vedem acel unic Asana, care cf Ramana Maharishi este asezarea ferma in Sine.

Eckhart Tolle propune o meditatie similara metodei lui Paul Brunton, in Catutarea Eului superior, in care Brunton inspirat de marea intrebare a lui Ramana Maharishi, Cine sunt eu ? , ne spune sa ne intrebam mereu: cine este cel care face actiunea ? Cine este cel care simte aceasta sau gandeste aceasta ? pentru a trezi raspunsul nediscursiv al Eului Superior. El ne propune sa sa facem periodic aceasta analiza pentru a descoperi cine suntem. Te intrebi: Cine sunt eu si analizazi: nu sunt corpul pentru ca el se schimba mereu , nu sunt gandurile pentru ca si ele se schimba si la fel sentimentele. Atunci in urma acestei analize, daca nu incercam sa o rezolvam rational, apare intuitia Realitatii Ultime, a Sinelui, Etern, Neschimbator. Raspunsul e o stare, e Starea, Starea etern dinamica, autoreferentiala, Infinita Corelatie a Sinelui Suprem.

Brunton ne sfatuieste sa privim spectacolul naturii pentru a realiza Sinele. Probabil pentru ca in fata unui rasarit de soare apare Martorul, Spectatorul pentru ca mintea nu mai eticheteaza, clasifica, analizeaza. Probabil din acest motiv oamenii calatoresc, Camus spunea ca nezvolta simtul eternitatii, pentru ca nu ai unde sa incadrezi un peisaj din Marele Canion. Dar necesitatea de a calatorii nu e absoluta. Daca esti avizat cum sa o faci poti privi mereu cu un ochi proaspat, ca si cum ai vedea pentru prima oara, acelasi peisaj din Parcul Plumbuita, de exemplu. Si asta nu numai pentru ca Plumbuita poate sa aibe acelasi peisaj in mii de alte culori in functie de perioada anului, lumina zilei dar mai mult ca orice de capacitatea ta de a te uita fara sa faci rapel la memorie si taxonomie.

Cine sunt ? Nu sunt trupul, mintea, sentimentele dar toate astea sunt importante? Foarte importante tocmai pentru ca prin ele realizez, constientizez si canalizez sursa trupului, sursa mintii si a sentimentelor. Daca trupul meu nu ar trece prin atatea stari, mintea mea prin atatea ganduri nu as realiza cat de important este spatiul dintre ele, The Gap. Su apoi trupul si mintea sunt cele care pot capta si utiliza potentialul informational urias al Tacerii de dincolo de ele.

Cateva citate de Ramana Maharishi
"Realizarea Sinelui este cel mai pretios ajutor pe care cineva il poate da umanitatii"

"Linistea inseamna elcventa suprema. Conferintele verbale nu sunt atat de elocvente ca linistea".

"In linite cineva intra in contact intim cu mediul. ADEVARUL este expus prin liniste."

"Natura nostra fundamentala este meditatie."

"Sinele este starea fara efort, Pacea Eterna"

"Q - Stiintele, ce devin ele ? RM - Ele ajung toate la Sine, Sinele este finalitatea lor."
Si aici putem observa ca Mihai Draganescu a formalizat Ortofizica si Maharishi Mahesh Yogi, Science of Being, singurele, dupa stiinta mea care includ aspectele profunde, neformale ale realitatii. E doar inceputul.

"Linistea Sinelui este mai puternica, mai vasta decat toate decat toate Shastras reunite."

"Linistea este Oceanul in care toate raurile tuturor religiilor se varsa pentru a se pierde."
Ramana Maharishi

Tolle ne duce cu gandul si la Vimala Thakar in Meditataia un fel de viata in care ea spune ca "meditatia este un fel de viata total. Meditatia este o stare de luare de cunostinta fara efort si alegere, tandru, cu supletea umilintei si un spirit de cautare autentica, a ceea ce reprezinta vita in noi si in jurul nostru."

"Nu a interpreta, a analiza, a judeca, ci a lua cunostinta de miscarea spiritului de anatomia lui, de chimia gandurilor, a emotiilor, de cum se pun in miscare reflexele, gandirea perceptia."

"Omul a pierdut aptitudinea de a privi lucrurile fara motiv, inocent, a pierdut eleganta, frumusetea simplitatii, frumusetea in sine a actiunii, spontaneitatea.
Vimala Thakar

Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta)pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

sâmbătă, 25 iulie 2009

Constantin Noica si Eckhart Tolle

Sentimentul romanesc al Fiintei este o carte care da seama de faptul ca noi romanii ar trebui sa ne recunoastem intr-o cale de traire a Fiintei ca cea a lui Eckhart Tolle din Puterea prezentului si Un Pamant nou.

"Daca ahoretita pare oarecum stranie in civilizatia spiritului deschis activ care este cea europeana, ea se dovedeste in schimb acasa in conceptia si spiritualitatea indiana, unde monumentul literar corespunzator nu mai este o simpla opera dramatica, nici o experienta excentrica si juvenila ca hippismul, ci o extraordinare epopee, stind in miezul culturii respective, ca "Bhagavad Gita"... "Ahoretia este "maladia" nascuta sub rapt sufletesc ori intelectual, ducand la o brusca iluminare sau luciditate de constiinta..." spune Noica in "6 maladii ale spiritului contemporan".

Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta : ))))pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

Starea de conectare interioară

WAWEN
"Orice lucru care vi se întâmplă în această stare este resimţit ca marginal. Întreaga lume pare numai o îngrămădire de valuri sau de unde la suprafaţa unui ocean vast şi adânc. Dvs. sunteţi oceanul şi, desigur, sunteţi şi valul, dar un val care şi-a înţeles adevărata identitate de ocean şi comparată cu imensitatea şi profunzimea oceanului, lumea valurilor şi a undelor nu mai este deloc importantă." Eckhart Tolle


waw312

"Compasiunea este conştiinţa unei legături profunde între dvs. şi toate celelalte fiinţe." Puterea prezentului

"La suprafata, poti fi inca fericit, cand este soare, si puteti sa nu fiti prea fericit cand ploua; poti fi fericit atunci cand castigi un milion de dolari si poti fi nefericit atunci cand iti pierzi toate posesiunile. Totusi nici fericirea si nici nefericirea, nu pot ajunge atat de adanc. Ele sunt doar valuri la suprafata fiintarii. Pacea aceea adanca din voi ramane neperturbata indiferent de natura conditiilor exterioare." Linistea Vorbeste

"Creaţi-vă un obicei din a simţi corpul interior cât de des puteţi"
Un nou Pamant





Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta : ))))pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

marți, 21 iulie 2009

Tolle, superb despre Spiritualitate şi religie in cartea "Un nou Pamant"

"Care este rolul pe care îl au religiile consacrate în apariţia unei noi conştiinţe? Mulţi oameni
sunt deja capabili să discearnă între spiritualitate şi religie. Ei îşi dau seama de faptul că, dacă deţin un sistem de credinţe — un set de gânduri pe care să le considere adevărul absolut — nu devin spirituali, indiferent care ar fi natura acelor credinţe. De fapt, cu cât se identifică mai mult cu respectivele gânduri (credinţe), cu atât îşi diminuează şansele de a accede la dimensiunea spirituală aflată în ei înşişi. Mulţi oameni „religioşi” s-au împotmolit la acest nivel. Ei pun semn de egalitate între adevăr şi gând şi, identificându-se complet cu gândul (mintea lor), pretind a fi unicii deţinători ai adevărului într-o tentativă inconştientă de a-şi proteja identitatea. Ei nu văd limitările gândirii. Dacă nu crezi (gândeşti) întocmai ca ei, din punctul lor de vedere te înşeli, iar într-un trecut nu foarte îndepărtat s-ar fi simţit îndreptăţiţi să te omoare pentru acest motiv. Unii dintre ei încă mai sunt de această părere şi în prezent."

din cartea Un nou Pamant de Eckhart Tolle

duminică, 19 iulie 2009

Miceal Ledwith - 112 paralele între învăţăturile lui Buddha şi textele evangheliilor creştine

Miceal Ledwith - student pentru a deveni preot catolic în 1960 la colegiul Maynooth din Irlanda, care era principalul seminar pentru întreaga Irlandă, precum şi un colegiu al Universităţii Naţionale a Irlandei şi o Universitate pontificală.
O universitate pontificală este o universitate care are statutul dat de Papă, modalitate prin care au debutat multe dintre universităţile originale şi străvechi din Europa.

După mai multe licente şi grade academice a culminat cu 11 sau 12 ani de studii universitare cu doctoratul în teologie. A fost primit în rândurile personalului universităţii aproape imediat, ca lector. 4 sau 5 ani mai târziu am devenit profesor de teologie dogmatică sau sistematică.
Apoi am devenit decanul facultăţii, şef de departament, arhivar al universităţii şi în final vice-preşedinte în 1980. 5 ani mai târziu, a fost desemnat preşedintele Colegiului Maynooth pentru un termen de 10 ani, pe care l-am încheiat în 1994.

În 1980, a fost numit membru al unui mic grup elitist de teologi din întreaga lume numit Comisia Teologică Internaţională. Era însărcinat cu sfătuirea episcopului Romei şi a Papei în chestiuni teologice.
Acesta spune "mi s-au deschis cele mai bune biblioteci din Universităţile Europei, şi cele mai bune biblioteci religioase din întreaga Europă şi din altă parte, incluzând biblioteca Vaticanului"


Ledwith spune "Dacă Isus ar veni acum pe Pământ, nu ar putea recunoaşte învăţăturile. Nu ar recunoaşte forma în care au fost ele puse de către cei care pretind că-i urmează Calea."

Ledwith spune: "A. J. Edmonds, spre exemplu, care susţine că există 112 paralele între învăţăturile lui Buddha şi textele evangheliilor creştine.
A fost acesta un accident?
Dintr-o altă perspectivă, există similitudini neobişnuite între practicile catolice şi cele budhiste şi hinduse. Rozariul, venerea relicvelor, practici ascetice, ceremonia botezului ceremonia mărturisirii păcatelor, celibatul preoţilor, etc Toate acestea sunt de origine indiană."

IMGP9198

Mai jos sunt reproduse cateva paralele:

"Există diferenţe enorme între învăţăturile lui Iisus şi cele ale lui Budha. Iisus era un partizan înfocat al transformării sociale într-o manieră în care Budha nu a fost niciodată, în sensul că Iisus a rămas fidel adevăratei tradiţii a profeţilor lui Israel care au fost toţi partizanii unei transformări sociale profunde. Şi cu toate acestea, sistemele de predare ale lui Iisus şi ale lui Budha arată similarităţi neobişnuite. Este fără îndoială că faptele dau credibilitate viziunii conform căreia Iisus a trăit în India şi Tibet şi a intrat în contact acolo cu învăţăturile budhiste şi hinduse.

În adevăratul sens al cuvântului, acestea sunt întrebări pe care o persoană perceptivă încă le-ar pune în ziua de azi, chiar dacă aceste pergamente descoperite de Nicholas Notovitch, precum şi documente similare despre viaţa lui Iisus în Orientul Îndepărtat nu ar fi existat niciodată sau nu ar fi fost descoperite niciodată. Chiar şi aşa ar trebui să ne punem acele întrebări în ziua de azi datorită caracterului învăţăturilor lui Iisus şi cât de aproape sunt de cele ale lui Budha.

Legătura lui Iisus cu India ar fi evidentă chiar dacă pergamentele nu ar fi fost găsite niciodată. Evident că nu era în mod normal obiceiul lui Iisus să citeze profeţii evrei după nume, şi nu mai e nevoie să spunem că nu l-a citat nici pe Budha după nume, de asemenea. Dar chiar dacă Budha nu este niciodată citat după nume de către Iisus, v-ar surprinde să ştiţi că unele dintre cele mai faimoase parabole ale lui Iisus sunt de asemenea găsite în scrierile lui Budha, cu aproximativ 550 de ani înainte?

IMGP9196

Faimoasa parabolă a semănătorului, găsită în toate cele trei evanghelii sinoptice Matei, Marcu şi Luca ne vorbeşte despre cum un semănător îşi aruncă sămânţa şi cum cade pe mai multe tipuri de soluri, cu rezultate foarte diferite. Buddha o spusese cu 500 de ani înainte.

Parabola comorii din câmp este de asemenea găsită în scrierile lui Budha, la fel este şi avertismentul că "chiar dacă cerul şi pământul ar pieri, cuvintele lui nu vor pieri niciodată".

Mărturia lui Iisus despre cât de repede vedem paiul din ochiul aproapelui nostru şi nu reuşim să vedem parul din al nostru, care se regăseşte în Sfântul Luca, capitolul , se găseşte în învăţătura lui Budha de asemenea. Acesta spune: "Greşelile altora sunt mai uşor de văzut decât cele proprii" Greşelile altora se văd mai uşor, însă greşelile noastre sunt greu de văzut. Aceasta se găseşte în Udanavarga, secţiunea 27.

dalie pitica

Sfatul lui Iisus "Faceţi-le celorlalţi ceea ce vreţi ca ei să vă facă vouă" se găseşte de asemenea în învăţătura lui Budha. Iisus a spus că oricine va privi o femeie cu poftă, a comis deja adulterul cu ea în inima lui. Budha a spus: "Nu faceţi adulter, legea este încălcată doar privind soţia altui om cu poftă în minte". La hinduşi, Domul Krishna spune: "Eu sunt litera A, eu sunt începutul şi sfârşitul", în timp ce în cartea creştină a Apocalipsei Iisus Christos spune "Eu sunt Alpha şi Omega". Atât Krishna cât şi Iisus le spune discipolilor lui că el va sălăşui în ei şi ei în el. În evanghelia după Luca, Iisus spune "Dacă cineva vă loveşte pe un obraz, oferiţi-l şi pe celălalt." (Luca, capitolul 6) Iisus a spus "Iubiţi-vă duşmanii, faceţi-le bine celor ce vă urăsc, binecuvântaţi-i pe cei care vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei care vă abuzează".

Buddha a spus: "Ura nu încetează niciodată în această lume urând ci prin iubire". Acesta este un adevăr etern. Învingeţi mânia prin iubire. Învingeţi răul prin bine, învingeţi sărăcia dăruind, învingeţi mincinosul prin adevăr. Iisus a spus: "Aşa cum nu aţi facut-o celui mai neînsemnat dintre voi, nu mi-aţi făcut-o mie" (Matei 25), în timp ce Buddha spune "dacă nu aveţi grijă unul de celălalt, atunci cine va avea grijă de tine? Cine m-ar îngriji pe mine ar trebui să-i îngrijească pe bolnavi."



Imaginea casei prost clădite se regăseşte la ambii. Zădărnicia spălării rituale în scopul purificării se regăseşte la amândoi. Atât Budha cât şi Iisus au fost acuzaţi de trai luxos pentru că : nu au practicat niciodată o asceză dură, pentru că ei ştiau că ceea ce trebuie disciplinat în fiinţa umană nu este corpul ci mintea, aşa că nu are nici un sens să pedepseşti corpul. Alte parabole spuse de Iisus provin nu din aforismele lui Buddha ci din tradiţiile hinduse dinaintea lui Iisus, care include afirmaţia lui Iisus "Dacă ai credinţă cât un bob de muştar, vei putea muta munţii din loc." "Mutarea munţilor" este foarte cunoscută marilor şcoli ale misterelor din Egipt. Reminiscenţele nunţii din Canaan, Budha şi discipolii săi au fost invitaţi la o nuntă, şi în loc ca mâncarea să fie consumată, pe măsură ce era mâncată de oaspeţi, aceasta creştea în cantitate şi a hrănit mulţimea care a apărut în final la acel ospăţ. Povestea bănuţului văduvei din Marcu Cap.12 se regăseşte în învăţătura lui Buddha.
De fapt, este replicată atât de similar încât ar fi aproape imposibil să susţinem că cele două poveşti au fost create independent. Iisus vorbea adeseori în mod dezaprobator despre cei care însetau să vadă miracole. La fel a făcut şi Budha.

Odată, pe când Budha a întâlnit un yoghin care îşi petrecuse de ani de concentrare intensă, încercând să înveţe cum să meargă pe apă, fără să aibe rezultate tangibile, Budha l-a întrebat de ce şi-a irosit timpul cu un lucru aşa neînsemnat, când tot ce avea nevoie era un bănuţ mic şi barcagiul l-ar fi transportat pe cealaltă parte a râului în barca sa. .,:.

Aşa cum bătrânul sfânt Simion a profeţit naşterea lui Mesia şi l-a ţinut pe Iisus în braţe ca şi copil, aşa şi naşterea lui Buddha este profeţită de bătrânul sfânt Asita. Aşa cum Iisus a fost pierdut în templu şi a fost găsit conversând cu învăţaţii la fel şi Buddha a hoinărit şi s-a pierdut în contemplaţie înainte de a fi regăsit de familia lui. Amândoi au început să predice la vârsta de 12 şi amândoi au avut 12 discipoli.

Amândoi l-au chemat pe primul discipol când acesta era sub un smochin. Amândoi au avut un discipol favorit şi amândoi au fost trădaţi de cineva. Trebuie să continui? A. J. Edmonds, spre exemplu, susţine că există 112 paralele între învăţăturile lui Buddha şi textele evangheliilor creştine.
A fost acesta un accident?

Dintr-o altă perspectivă, există similitudini neobişnuite între practicile catolice şi cele budhiste şi hinduse. Rozariul, venerea relicvelor, practici ascetice, ceremonia botezului ceremonia mărturisirii păcatelor, celibatul preoţilor, etc Toate acestea sunt de origine indiană.

Există o similitudine neobişnuită între practicile catolice fundamentale şi cele ale Budhismului Tibetan. Prologul maiestuos al celei de-a patra evanghelii, ce-a a lui Ioan, începe cu afirmaţia "La început a fost Cuvântul, iar Cuvântul era cu Dumnezeu, iar cuvântul era Dumnezeu."
Ce spun Vedele? "La început a fost Brahman, cu care era Vak (Cuvântul) iar Cuvântul era Brahman." - un citat direct datând cu câteva secole mai devreme.
Încă mai susţineţi că a fost imposibil ca Iisus să fi trăit în India?

Evident că ortodoxia încrâncenată a făcut tot posibilul să suprime şi să eradice toate urmele unor astfel de fapte, de aceea ele sunt puţine şi disparate.

Ambele serii cu sub RO pot fi gasite aici: http://georgeenea.blogspot.com/2009/02/miceal-ledwith-invataturile-pierdute.html"

vineri, 17 iulie 2009

Cronica unui joc anuntat

Faimosul comentator de jocuri pe calculator semnand cu deja cunoscutul nik Domi scrie un excelent articol depre Assassin's Creed - joc video realizat de Ubisoft Montreal si publicat de Ubisoft - a fost lansat in toata lumea pe 14 Noiembrie 2007 pe consolele PlayStation 3 si Xbox 360.
Varianta pe PC a aparut pe data de 8 Aprilie 2008 in America de Nord.
Va invit sa-l votati >>> . In colt stanga sus click pe stelutele de rating de sub PARERI. Se va schimba nr de voturi.

Iubirea si corpul spiritual

De ce iubirea este fundamentala pentru descoperirea spiritului? Pentru ca in iubire realizam ca ceva din afara ne apartine si este un pas insemnat spre descoperirea corpului nostru spiritual, un pas spre adevarul ultim. Este cel mai simplu, cel mai usor mod de a descoperi ca nu suntem numai corpul.

wavabc

duminică, 12 iulie 2009

Divinatia

free tarot readings


Ce este divinatia ? Este OK sau nu ? Cand da, cand nu ? De dezvoltat. Sunt un Iching lover. Dar nu cred ca poti ghici viitorul, cel mult poti determina un trend, niste tendinte. Viitorul nu exista, trebuie sa traim ACUM.

Yoga - postura zilei




Un copac produce..

Intr-un sezon oxigenul de care au nevoie zece oameni in decurs de un an de zile.

IMN SOARELUI

Totul e soare.
Imens, orbitor, etern.
Totul e o explozie de lumina.
Miriadele de sori ai universului explodeaza cu jerbe de foc,
repetand marele gest cosmic, marele salut.

Totul e o solara creatie.
Unica noastra ratiune: a face sa rasara Soarele din noi;
Unicul nostru cant si dans, singurul salut, sunt cele ale Soarelui.

Tenebrele sunt doar clipele dintre doua colosale explozii de lumina
Intunericul e doar durerea dinaintea exploziei in sorii multipli a
unicului Soare

Numai Soarele exista, el este eternul Unu. Lui daruire si inchinare,
salut lui !
Faptuiti Soarele, iubiti Soarele, sorbiti, cantati, respirati Soarele !
Rasariti si apuneti. Sunteti Soarele.

Un Soare orbitor doarme in fiecare gand; ganditi Soarele !
Un Soare imens rasare in fiecare vis: visati Soarele !

Priviti printre voi, peste voi, pentru voi sunt pretutindeni sori de iubire.
Primiti iubirea lor, iubiti Iubirea, iubiti Soarele.
In fiecare lucru un Soare isi asteapta rasaritul.
Cu fiecare lucru caruia ii daruim rasaritul grabim dimineata Soarelui
din noi.

In miriadele de sori si in spatiile negre dintre ei,
In orice rasarit si apus,
In clipa si in eternitate,
De nevazut, nepatruns si de negindit,
Nedovedit si de netagaduit,
Stralucind cu lumnina tacuta a Iubirii,
Unicul Soare rasare de-a pururi prin viata ce o naste continuu.

Merg printre oameni, merg printre enormi, orbitori sori asteptand
Dimineata.
Dati o sansa diminetii ! Rasariti !
Rasaritul nostru, rasaritul soarelui din noi, e salutul miriadelor de sori
de deasupra de noi,
din noi si dinainte de noi
Rasaritul nostru este eternul rasarit ce umple orice lucru si orice
clipa,
ce straluceste infinit si de-a pururi

Rasariti ! Soarele e unicul nostru destin
Straluciti ! Suntem Soare din Soare, suntem raza de soare

Totul e soare. Ploua cu soare, ploua cu sori, milioane de sori apunind
pe florile-sori,
pe oamenii-sori, pe copiii-sori.
Dincolo de gind si cuvint e infinita sarbatoare a soarelui

Salut Soarele si salutul meu e chiar gratia nesfirsitului Soare
Iubesc Soarele si-n bucuria unirii e insasi bucuria necontenitei
iluminari de sine
a unicului Soare

Salutati-va unii pe altii, salutati in fiecare om Soarele unic
Iubirea e descoperirea Soarelui din noi.

Taxonomie

Vreau sa dezvolt o taxonomie complexa care sa acopere cat mai multe domenii: start-up biz, EL, Love, Life, Business, biz, web, naturism, zen, yoga, isihasm, internet, intranet, extranet, web20, social, sociologie, ecologie, misiune, viziune, legacy, valori, board, asistenti, societatea informatiei, societatea cunoasterii, societatea constiintei, tehnologii ale constiintei, ....
Dar ordinea si ierhizarea lor intr-o taxonomie face forta organizarii cunoasterii.

sâmbătă, 27 iunie 2009

Fringe science

Flixster - Share Movies


Fringe este cel mai bun serial vazut pana acum. Pune probleme extrem de interesante si actuale si ma tem ca reale. Accentul insa, si aici vad o lipsa, cade pe tehnologii electronice si nu pe tehnologii ale constiintei. Cineva spunea ca Fringe este x-files-ul noului mileniu. Poate dar fara implicarea ...extraterestrilor. : ) Si e un film cu suflet despre oameni super-inteligenti. Mi-a placut si Anna Torv si mi-a placut vaca : ) Mi-a placut relatia intre cei doi Bishop, tata si fiu si modul gradat cum ei se descopera, mai ales cum Peter il descopera pe Walter plecand de la aproape zero. Filmul are un forum http://fringe-forum.com/forums/index.php

vineri, 26 iunie 2009

Meditatie la aspectele neformale ale vietii

Manastirea Sitaru - pridvorManastirea Sitaru, un loc plin de liniste, un adevarat arhem care scapa in multe aspecte de lupta cu sitemul. Este amplasata in mijlocul padurii ca o autentica vatra de sihastrie. A fost o ocazie pierduta de a aborda tema isihasmului.