duminică, 2 martie 2008

Pierdut in cunoastere

Uneori am sentimentul ca web-ul te pierde prin cunoastere. Sunt atat de multe informatii interesante incat chiar si atunci cand stii bine ce vrei ai un plan clar, un to do list, tot se intampla sa te deturneze o multime de lucuri de informatii de mare utilitate pe care nu le poti evita pentru ca in ultima instanta te ajuta si completeaza planul tau.

Daca ar fi sa ma refer numai la ultimele zile am urmatoarea problema: se intampla sa vreau sa-mi refac site-ul dar nu pot pentru ca...descopar prea multe lucruri care ma ajuta, sau ar putea sa ma ajute la asta. Am desoperit de exemplu http://ro.shvoong.com/ si a fost greu sa-l evit, greu sa nu ma inscriu, greu sa nu-mi propun sa scriu si eu acolo pentru ca face parte din planul meu de promovare si pt ca este un concept interesant.

Am descoperit apoi http://www.facebook.com/home.php? si atata vreme cat lumea este atat de pasionata de hi5 care are cateva aplicatii a fost greu sa nu-l explorez cand am vazut ca e powered by ...mii de aplicatii. Trebuia pentru ca face parte din strategia mea web 2.0.

Am parcurs apoi cursul http://www.perrush.be/SYF_micro_E_1.html pentru ca nu exista pagina web fara imagini si e greu sa nu te tenteze sa aprofundezi ce se mai poate face cu aparatul de foto. Mai ales ca e vorba de un tip de programe de afiliere si eu sunt un affiliate master. Dar nu poti sa citesti si sa nu aplici, nu ? Deci va trebui sa subscriu la vreo 5-10 site-uri. Dar asta presupune sa selectezi pozele si sa faci keywording, descriere etc si asta e un subiect in sine care are si el tutorialele lui si a trebuit sa parcurg cel putin unul plus ca am reparcurs capitolul din cursul de mai sus. Am facut si keywordingul la cateva poze, am descoperit ca Domi are o poza bestiala facuta in Photoshop si a trebuit sa-l conving sa publice. Keywording a presupus sa caut un dictionar bun, sa pun link in Control Panel ca sa-l accesez usor ca doar nu am copilarit cu Shakespeare. :))

Dar din mail in mail mi-am dat seama ca am promis ca ma voi ocupa de un CMS care se pare ca e usor si i-am promis si dl Gosoniu ca o facem pt site-ul scolii 39 si, on fly, am subscris si la freejoomlas.com/ unde mi-am luat un host free de test http://biz4heaven.freejoomlas.com/ si este promitator ce poate sa faca si cat de usor. Inca explorez. Sigur ca cine nu a trebuit sa faca sute de pagini pentru zeci de site-uri nu intelege aceasta nevoie si descoperire. M-ar putea intelege dl Gosoniu dar pt Maria ar fi de neinteles bucuria descoperirii mele.

Acum cred ca este de inteles de ce desoperirea a inca unui site ca http://todoist.com/ mi sa parut f utila. Plan, plan, plan ... sau plan or die.

Si am uita sa spun ca am descoperit si http://www.videojug.com/ un site de tutorials cu 3 clase peste tot ce stim inclusiv youtube. E altceva. Puteam sa nu-mi fac cont, sa nu-l recomand, sa nu-mi fac planuri de populare a paginilor mele cu aceste video superbe ? Cum am dat peste el ? Pai din alta descoperire. Am descoperit si mi-am pus in pagina un gadget de la google http://sorinelb.googlepages.com/tvlive 7000 de statii tv si radio in one place. Cautand pt dl Vali, un ...tanar prieten, : ))) care dorea sa vada un meci de box pe internet, am dat peste asta si tot sapand am descoperit si video jug http://sorinelb.googlepages.com/svideo .

Cam atat in cateva zile... La servici am scris un articol despre second life ... si btw am fost si la un birthday party in SL si a fost superb, m-am culcat la 2 noaptea. Dar a meritat, am cunoscut oameni de exceptie, care au proiecte de exceptie.

kayandkha6

Sigur ca au fost si descoperiri mai putin placute cum ar fi descoperirea ca cei de la CJ mi-au dezactivat contul desi sunt de la inceputurile lor cu ei , dar probabil ca, pierdut in cunoastere, nu intrasem de mult.

Ah..did I mentioned ...http://www.comunicatemedia.ro/formular_creare_cont.php ? super si free doua luni. Cum ? sigur ca am facut join. : (

Si am uitat sa spun ca in aceste zile am ingitit si cateva filme pt ca cei din jur, adicted to TV, te considera adicted to web daca nu te uiti cu ei. Oricum te considera pentru ca de pe margine nu ai cum sa intelegi...

Si am facut si asceza, sau fac acum, pt ca rezist sa fac join aici https://signup.zoomerang.com/registration/free.aspx ca sa va intreb cu un sondaj: chiar credeti ca sunt adicted to web ? : )))