sâmbătă, 10 martie 2012

MEDMOB

Cand am vazut primul Flash Mob am scris fascinat si entuziast pe blog ca este un un semn al Societatii Constiintei. Mi s-a parut un fenomen social care tine de sanatatea societatii. Flash Mobs pareau sa fie insule de coerenta in entropia sociala, un fenomen de sincronicitate pura. Spuneam ca este un fenomen care apare in societati coerente ca semn al unui calitati a constiintei colective. Cu atat mai mult medmob este un fenomen care anticipeaza societatea constiintei.
 

Miscarea mi se pare a fi mai mult politica incercand sa exemplifice pozitiv sloganul "schimbarea incepe din interior". Pentru calitatea meditatiei nu stiu daca este neaparat pozitiv. Cred ca este important sa nu te simti urmarit desi daca numarul este mare acest factor poate disparea. Poate la inceput este mai mult spectacol si mai putina meditatie dar cand numarul este mare, de exemplu tot campusul unei universitati, lucrurile se schimba.



Miscarea are si un site http://www.medmob.org/ 
Un excelent sincronizator social este si acest site  http://doasone.com/ .  Nu trebuie sa uitam insa ca Biserica a creat primele sisteme de sincronizare a constiintei. Postul, clopotul care cheama la rugaciune si Liturghie au fost primmele sincronizatoare si inca raman cele mai raspandite.  Liturghia este cel mai amplu MEDMOB din lumea dar din pacate uneori aici pare a se fi pierdut sensul cuvintelor "Domnului cu Pace sa ne rugam".  Pacea a devenit un cuvant intre alte cuvinte si nu mai are nimeni timp sa se aseze in ea ca intr-o lucrare.