luni, 13 iunie 2011

Catedrala Mântuirii Neamului

Un subiect foarte discutat in aceste zile este Catedrala Mântuirii Neamului. In mod surprinzator pentru foarte multi pare foarte mult. Fie ca se vorbeste de un efort mare, fie ca nu ar fi momentul fie...
Mie mi se pare prea putin. Adica cum, obiectivele noastre spirituale se limiteaza la o cladire? Fie ea oricat de mare si mi tot se pare ridicol. Eu sper sa avem intelepciunea sa nu ne oprim aici ci sa ne propunem o "catedrala" care "sa acopere" toata Romania. Desi acest obiectiv este infinit mai simplu, el aproape vine de la sine, e absolut gratuit, va fi paradoxal mai dificil de atins pentru ca este un obiectiv spiritual autentic. O astfel de lucrare nevazuta nu ar fi vizibila dar ar fi simtita de toti.

Eckhart Tolle & Kim Eng

Am primit un newsletter de la Eckart Tolle TV in care se anunta live meditataion
in June 26th, at 1pm PST. Mi-a facut placere sa constata ca atunci can am citit prima data si am vazut toate filmele lui, care mi-au placut si-mi plac enorm am facut observatia ca in opinia mea ca cei care nu practica o metoda sitematica, cu program fix cum ar fi MT de exemplu inteleg. Chiar daca inteleg este foarte ggreu sa te tii de un program atat de abstract cum este trairea in prezent.
Am constatat cu placerea cu care constati implinirea unei predictii ca ET a introdus in prezentarile de pe site-ul lui o metoda sitematica, un program concret, prin Kim ENG. Il pueti urmari aici.



Acum pentru ca tot mi-a iesit o data am sa mai incerc una: cred ca meditatia este cel mai bine predata dupa cum spunea Tagore: focul numai de la foc se aprinde si omul numai de la om invata. Dar poate ca si in mediul electronic se pot crea mari deschideri.

Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala - Eckhart Tolle 



All about TOLLE, Eckhart Tolle

Un extemporal cosmic

Vom folosi acum "imaginea care explica tot" pentru a incerca sa explicam modelul undei temporale zero sau a punctului Omega. In aceste modele cat de curand toata informatia universului urmeza sa vina peste noi ca o iluminare, daca o vom putea integra sau ca o judecata care ne va arunca in aer sistemul nervos incapabil sa o gestioneze. Dupa intelegerea mea, pentru a simplifica, va fi un extemporal cosmic. Cineva ne va spune, sopti la urche, sau vom auzi o voce interioara: scoateti o foaie de hartie. Si toata omenirea va scoate o foaie de hartie, unii prinsi poate la mare vor desena pe nisip rezolvarea. Problema, scrisa pe tabla, sau poate pe firmament, va fi: aici aveti toata informatia existentei, coreleti totul cu totul.

De fapt trebuie sa rezolvi unitatea lumii. Cum faci ca toate sa fie una. Dar noi credeam ca grand unification theory este doar pentru Einstein...vor incerca cativa o scuza inainte de a preda foaia goala.

Am apelat la "imaginea care explica orice" pentru ca ea arata foarte clar cum experimentand nivelele noastre cele mai profunde avem acces la infinita corelatie. Noi suntem asemeni valurilor intr-un vast ocean de energie, simtind apartenenta la acest ocean in starile de minima excitatie energetica.



Cu cat esti mai tu insuti cu atata esti mai universal pentru ca la nivelul tau cel mai profund sa simti unitatea cu tot.



Managementul complexitatii se face prin experienta sistematica a celui mai simplu nivel al constiintei umane, nivel caracterizat de o capacitate infinita de corelatie.