sâmbătă, 15 august 2009

Este un timp al Fiintei

Este un timp individual in care Fiinta poate fi experimentata optim, dar este si un timp social si este fara indoiala un timp cosmic. Dupa ce meditez, pt ca acum este pentru mine, ca individ, un timp optim, voi dezvolta... : ))
Timpul social optim este de exemplu fereastra de timp dinainte de servici si de dupa. Dar exista si un timp optim din punct de vedere cosmic, este exact la rasaritul si apusul soarelui si sicronizat cu fazele lunii. Este posibil sa fie si un ritm circaanual de sincronizare cu echinoxul. Exista si un ritm infradian de 90 min al somnului. Timpul cosmic optim este rasaritul si apusul soarelui pentru ca ele dau principalul bioritm al fiintei, ciclul circadian al somnului si veghei. Intre cele doua stari de constiinta, de fapt in tranzitia de la una la alta apare in mod natural o a patra (visul fiind deja a treia) stare de constiinta. Din acest motiv momentele cosmice cele mai favorabile acestei a patra stari de constienta, starea in care suntem constienti de fiinta, sunt rasaritul si apusul soarelui. In civilizatia vedica meditatia se practica la rasarit si apus si Agni Hotra, un ceremonial vedic se practica cu exactitate de secunda la rasarit si apus. Din pacate acest ceremonial vechi de mii de ani cerea o precizie pe care calculatoarele noastre sincronizate la ceasuri atomice nu o ofera: majoritatea site-urilor dau momentele cu precizie la minut si nu la secunda. Dar pentru meditataie aceasta precizie nu este necesara poate.

Blogul nostru, datorita temei sale, Societatea Constiintei, se va implica in constintizarea de catre media audio vizuala a acestor momente. Ce ar costa o televiziune sa afiseze pe un banner minutele secundele ramase pana la rasarit sau apus. Dar beneficiile sicronizarii noastre in meditatie in aceste momente ar fi incalculabile la nivelul ordinii si coerentei sociale.
Ne propunem sa identificam programe de acest tip http://www.sunrisesunset.com/sun.html sau http://www.apple.com/webapps/weather/sunrisesunset.html si sa promovam utilizarea si beneficiile utilizarii lor. Trebuie sa fim in acelasi val de inspiratie cu natura. Societatea constiintei vine si sincronizarea constiintelor .

Un semn al Societatii Constiintei

Un nou site al lui Eckhart Tolle, de care am aflat azi, este un alt semn al societatii constiintei si al faptului ca cineva poate trece direct la aceasta societate, ca poate fi un exponent al ei arzand o etapa. Un om care nu utilizeaza emailul creaza acest site http://www.EckhartTolle.tv pentru a-si promova mesajul. Un site similar si foarte bun este http://dlf.tv/. Este interesant ca desi site-urile nu au nci o legatura par sa aibe acelasi slogan: lumea se schimba din interior, sau schimbarea incepe din interior.
Dpa o scurta explorare as zice dlf.tv este mai bun tehnic. Dar e greu de spus pentru ca EckhartTolle.tv este pe baza de subscriptie si nu stiu cum e in interior. Mi-a placut insa idea cu present moment reminders. Evident m-am abonat.