joi, 16 iunie 2011

Cum a cheltuit Polonia toţi banii de la UE

Elzbieta Bienkowska, ministrul polonez al Dezvoltării Regionale: Cum a cheltuit Polonia toţi banii de la UE
Un articol menit sa te umple de revolta: iti repeti intruna intrebarea fara raspuns: ei de ce pot si noi nu ? Ce au ei in plus? Prima tentataie este evident sa dau vina pe Guvern sau ca presedintle pe functionarii publici.
http://www.afaceripublice.ro/p/Basescu-Situatia-fondurilor-europene-expresia-incompetentei-functionarilor-224.html
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/fonduri_UE-absorbtie-basescu-boc-proiecte_0_297570731.html  
Dar mi-am amintit ca am participat cu un proiect pentru fonduri Phare si efortul de cateva zile impreuna cu o firma si chiar in final o sera nedormita in care am lipsit de acasa ca sa finalizam proiectul a creat mari tensiuni in familie. Cred ca este un duh al tarii care nu e in regula aici. Cum adica nici ca sa iei bani nu poti face un sacrificiu? In plus eu i-am rugat pe ai mei din familie sa aplice pentru un fond de start-up pentru tineri. Trebuia facut un business plan si era de munca asa ca nu s-a facut desi nu au bani si desigur au nevoi. Vezi: http://www.aippimm.ro/  si  http://programenationale2011.aippimm.ro/
Ma tem ca ceva trebuie schimbat in mentalitate pentru ca problema pare sa fie extrem de adanca. Sorin Dumitrescu spunea ca noi ar trebui sa aplicam modelele de chivernisire ale manastirilor in economie. Mi-a placut ideea dar ma uit acum la greci care nu sunt straini de acest spirit si am indoieli. Poate nu strica sa invatam sa facem si un.. plan de afaceri.