vineri, 26 august 2011

Dl. Profesor Ion Manzat a primit distinctia: "Un om pentru Societatea Constiintei"

Ne-a facut o placere deosebita sa-l vedem pe Dl Profesor Manzat la emisiunea lui Emil Streinu, Conspiratia Tacerii. Titlul emisiunii sa potrivit acum admirabil cu Psihologia Tacerii a Prof Manzat.

Emisiunea ne-a placut atat de mult incat am decis ca blogul nostru sa acorde din acest moment un titlu onorific pentru contributii la Societatea Constiintei.  Titlul se va numi "Un om pentru Societatea Constiintei", cu referinta la numele blogului nostru inspirat la randul lui de conceptul profesorului Mihai Draganescu.

Il vom acorda pentru prima data Dl Profesor Ioan Manzat pentru atutudinea constructiva fata de Meditatia Transcendentala, o tehnologie a constiintei care poate fi un important vector al Societatii Constiintei in Romania.






Psihologia crestina a adancurilor - Ion Manzat

Profesorul Ion Mânzat realizeaza o interesanta si originala cercetare privind psihologia abisala in opera a doua genii: un scriitor crestin (F. M. Dostoievski) si un psihiatru ateu (Sigmund Freud). Analiza comparativa porneste de la paralela dintre Totem si tabu si Fratii Karamazov, scrieri care prezinta analogii dar si deosebiri remarcabile.
Cartea decripteaza tainele psihologiei dostoievskiene si reprezinta o lectura incitanta pentru studentii facultatilor umanistice si pentru toti cei care sunt pasionati de cunoasterea lumii misterioase a spiritului.