duminică, 31 iulie 2011

Rebaunding - cel mai bun exercitiu fizic

Reboundingul a fost descris de specialistii de la NASA ca "cea mai eficienta forma de exercitiu fizic creata pentru OM". A fost confirmat ca reboundingul este de exemplu mai eficient cu 68% decat ciclismul.

Trampoline
© Photographer: Pichunter | Agency: Dreamstime.com

Saritul la trambulina elastica supune corpul la pulsuri gravitationale mergand de la zero cand ajungem sus cu fiecare salt pana la de 2-3 ori forta gravitatiei la baza, depinzand de inaltimea la acre sarim. Spre deosebire de jogging pe suprafete dure care supune incheieturile la un mare stress prodcandu-le mari probleme, reboundingul afecteaza fiecare incheietura si fiecare celula din corp in mod egal.

Trampoline
© Photographer: Pichunter | Agency: Dreamstime.com

In rebounding sistemul limfatic iriga mai bine fiecare celula, carand nutrientii spre celula si indepartand rezidurile. Sistemul limfatic este total dependent de exercitii fizice pentru a se pune in circulatie. Fara o miscare adecvata, si rebaundingul e cel mai bun, celulele sunt lasate sa stea in propriile lor deseuri si sa se infometeze fara nutrienti, o situatie care contribuie la artrita, cancer si alte boli degenerative si la imbatranire. Un exercitiu viguros cu este rebounding-ul este confirmat ca sporeste circulatia limfei de 15 pana la 30 de ori. Si oasele devin mai puternice cu exercitiul.

Kids having fun on a trampoline
© Photographer: Ilona75 | Agency: Dreamstime.com

In afara de pulsul gravitational este crucial momentul culminant al fiecarui salt in care pentru o secunda gravitatia este zero. Un antrenamnet sistematic ne face sa acumulam secunda cu secunda ore de imponderabilitate. Acest lucru influenteze pozitiv constiinta noastra. Toate celulele fiintei noastre stiu ca au zburat, ca pot zbura, ca pot pluti fie si pentru o secunda.
Trambulina pentru rebounding este un accesoriu al societatii constiintei motiv pentru care blogul nostru a luat initiativa de a propune tuturor primariilor dotarea parcurilor din tara cu trambuline elastice. In acest sens a fost creata o petitie pe care va invitam sa o semnati.
Drumul de o mie de leghe incepe cu un pas. Zborul, fie el si ca stare de spirit incepe cu secunda de zbor. 
Click  pentru a cumpara Trambulina Berg Toys Favorit 430x90 cu scara

Predictia: Inceputul Noptii a Patra din al Noualea Val

Ne-a atras atentia o predictie a lui Carl Johan Calleman,  in original aici si tradusa aici.
La prima citire am fost tentat sa-mi manifst fara rezerve neincrederea pentru ca este genul de predictie care tinde sa se adevereasca pentru simplu fapt ca a fost facuta. Evident se poate adeveri daca este creditata. Simplist vorbind mecanismul este urmatorul: prezici caderea unei banci, clientii devin neincrezatori, retrag banii, banca falimenteaza si predictia se adevereste. Altfel ar fi fost daca predictia nu era facuta. Teoria bancara recunoaste puternicul factor psihologic din industria finaciara. Bancile capitalizeaza incredere si se spune ca siguranta bancilor este siguranta natiunii sau a lumii si din acest motiv predictiile si chiar stirile in acest domeniu trebuiesc tratate cu responsabilitate maxima.
Contextul actual face insa ca aceasta predictie sa fie inocenta in comparatie cu indecizia Congresului american care in aceste zile pare ca se joaca iresponsabil cu soarta planetei.

Referitor la incompatibilitatea dintre constiinta unitatii si sistemul financiar ar fi de spus ca experienta constiintei unitatii (o descriere aici la 339) de catre un numar critic de indivizi in nici un caz nu ar duce la o instabilitate a sistemului global ci in mod cert, exista studii in acest sens (un singur exemplu), ar crea o coerenta si pozitivitate care ar duce la o tranzitie de faza armonioasa. Revolutia constiintei este intotdeauna o revolutie de catifea.
Dar nu numai sistemul financiar si economia noastra consumerista sunt incompatibile cu fiinta umana dar chiar stiinta noastra este departe de ceea ce Mihai Draganescu numea in Ortofizica stiinta profunzimilor, a zonei de constituire a legilor lumii materiale. Instrumentul stiintei actuale este modelul care este dual, el doar aproximeaza, modelul e o metafora si deci stiinta noastra e o doar o poezie. Din acest motiv probabil si politica e comedie si economia o... tragedie.

Totusi cred si sper ca predictia nu se va implini in ciuda inconstientei, as spune fara frontiere, a politicienilor.