Reboundingul a fost descris de specialistii de la NASA ca "cea mai eficienta forma de exercitiu fizic creata pentru OM". A fost confirmat ca reboundingul este de exemplu mai eficient cu 68% decat ciclismul.
© Photographer: Pichunter | Agency: Dreamstime.com
Saritul la trambulina elastica supune corpul la pulsuri gravitationale mergand de la zero cand ajungem sus cu fiecare salt pana la de 2-3 ori forta gravitatiei la baza, depinzand de inaltimea la acre sarim. Spre deosebire de jogging pe suprafete dure care supune incheieturile la un mare stress prodcandu-le mari probleme, reboundingul afecteaza fiecare incheietura si fiecare celula din corp in mod egal.
© Photographer: Pichunter | Agency: Dreamstime.com
In rebounding sistemul limfatic iriga mai bine fiecare celula, carand nutrientii spre celula si indepartand rezidurile. Sistemul limfatic este total dependent de exercitii fizice pentru a se pune in circulatie. Fara o miscare adecvata, si rebaundingul e cel mai bun, celulele sunt lasate sa stea in propriile lor deseuri si sa se infometeze fara nutrienti, o situatie care contribuie la artrita, cancer si alte boli degenerative si la imbatranire. Un exercitiu viguros cu este rebounding-ul este confirmat ca sporeste circulatia limfei de 15 pana la 30 de ori. Si oasele devin mai puternice cu exercitiul.
© Photographer: Ilona75 | Agency: Dreamstime.com
In afara de pulsul gravitational este crucial momentul culminant al fiecarui salt in care pentru o secunda gravitatia este zero. Un antrenamnet sistematic ne face sa acumulam secunda cu secunda ore de imponderabilitate. Acest lucru influenteze pozitiv constiinta noastra. Toate celulele fiintei noastre stiu ca au zburat, ca pot zbura, ca pot pluti fie si pentru o secunda.
Trambulina pentru rebounding este un accesoriu al societatii constiintei motiv pentru care blogul nostru a luat initiativa de a propune tuturor primariilor dotarea parcurilor din tara cu trambuline elastice. In acest sens a fost creata o petitie pe care va invitam sa o semnati.
Drumul de o mie de leghe incepe cu un pas. Zborul, fie el si ca stare de spirit incepe cu secunda de zbor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu