marți, 1 decembrie 2009

Sincronizator national- Imnul

Cred ca de ziua nationala ar trebui sa gasim un moment in care sa cantam impreuna, macar in acelasi timp, daca nu in acelasi loc, imnul national.
Poate ca cel mai bun moment ar fi acela in care la Alba Iulia se canta Imnul Romaniei. Daca va inspira clipul de aici http://add-marketing.com/romanians.html sau nu haideti sa creem un moment. Cred ca ar trebui sa lucram mai mult pentru a crea aceste momente de sincronicitate pentru ca ele au ceva liturgic, ceva nemuritor in ele. Ma gandesc ce frumos ar fi un flash mob national pe Imnul Romaniei. Greu de facut o coregafie dar cel putin un gest poate fi usor identificat: mana pe inima.
Este regretabil ca ne fixam jaloane in spatiu. De ziua Romaniei ne intalnim la Alba Iulia, sau in Bucuresti Arcul de triumf dar de ce nu spunem ca ne vom intalni cu totii la 11:45 pentru a canta Imnul. DE ce nu ar bate toate clopotele din tara pentru a anunta acest moment. Care este momentul potrivit? La ce ora au cantat imnul inaintasii nostrii la Alba Iulia? la ce ora se canta de obicei de ziua nationala. Daca nu e un moment care sa fie mereu acelasi avem o lipsa.