duminică, 3 aprilie 2011

Parametrii de performanta ai guvernului

In numele dreptului constitutional la o infomare corecta cer informatii actualizate dinamice, inteligibile despre performanta guvernului si a adminsitatiei tarii, despre indicatorii sociali.
Cred cu tarie ca toti parametrii de performanta ai guvernului ar trebui nu numai afisati public dar si afisati in forma grafica, charts, pe panouri publicitare in orase, la TV si pe un site dedicat. Desigur acestia ar trebui afisati in dinamica lor, deci comparativ cu alte perioade, comparativ cu tari din regiune, si in context. Trebuie sa tinem cont daca e criza mondiala sau nu dar trebuie sa vedem si cum traim noi criza in comparatie cu altii.
Avem un Institut de cercetare a calitatii vietii http://www.iccv.ro/ > Cred ca datoria acestuia, pentru ca e platit din bani publici, este sa afiseze public rezultatele si acestea sa fie inteligibile, grafice si prezentate de la simplu la complex. Eu as vrea sa-mi raspunda in primul rand la intrebarea: a crescut calitatea vietii in Romania? Nu pentru ca e criza. OK cat a scazut la bulgari in criza?

Un raport ca asta nu mi se pare suficient : http://www.tashy.ro/sondaj-academia-romana-in-2010-calitatea-vietii-in-romania-cea-mai-joasa-din-1990/ . Bravo Tashy http://www.tashy.ro/ Dar as fi vrut sa-l gasesc pe prima pagina a site-ului Academiei si am dori detalii si grafice dinamice, context. Si mai presus de orice am dori solutii.


Eu un simplu cetatean am una http://m-t.ro/cercetari.html  vezi studiul despre calitatea vietii pe la sfarsit. 

Sa se indrepteze rugaciunea mea ( romanian orthodox music ).