luni, 13 iunie 2011

Un extemporal cosmic

Vom folosi acum "imaginea care explica tot" pentru a incerca sa explicam modelul undei temporale zero sau a punctului Omega. In aceste modele cat de curand toata informatia universului urmeza sa vina peste noi ca o iluminare, daca o vom putea integra sau ca o judecata care ne va arunca in aer sistemul nervos incapabil sa o gestioneze. Dupa intelegerea mea, pentru a simplifica, va fi un extemporal cosmic. Cineva ne va spune, sopti la urche, sau vom auzi o voce interioara: scoateti o foaie de hartie. Si toata omenirea va scoate o foaie de hartie, unii prinsi poate la mare vor desena pe nisip rezolvarea. Problema, scrisa pe tabla, sau poate pe firmament, va fi: aici aveti toata informatia existentei, coreleti totul cu totul.

De fapt trebuie sa rezolvi unitatea lumii. Cum faci ca toate sa fie una. Dar noi credeam ca grand unification theory este doar pentru Einstein...vor incerca cativa o scuza inainte de a preda foaia goala.

Am apelat la "imaginea care explica orice" pentru ca ea arata foarte clar cum experimentand nivelele noastre cele mai profunde avem acces la infinita corelatie. Noi suntem asemeni valurilor intr-un vast ocean de energie, simtind apartenenta la acest ocean in starile de minima excitatie energetica.Cu cat esti mai tu insuti cu atata esti mai universal pentru ca la nivelul tau cel mai profund sa simti unitatea cu tot.Managementul complexitatii se face prin experienta sistematica a celui mai simplu nivel al constiintei umane, nivel caracterizat de o capacitate infinita de corelatie.

Niciun comentariu: