marți, 18 martie 2008

Cronica web - azi Twitter

Ce place ?
Cred ca place pentru ca este o retea sociala si pentru ca fiecaruia ne place sa socializam, sa avem multi prieteni, sa fim in centrul atentiei. Twitter e trendy pentru ca este social web. El se bazeaza pe o componenta de zi cu zi a vietii fiecaruia. Cand te intalnesti sau vb cu cineva intrebi: ce mai faci ? Aceasta intrebare este esenta Twitter, milionele de useri raspund constant cu periodicitate variabila la intrebarea: ce mai faci ? Manac, Dorm, Mi-e somn, as vrea o Cafea, am o idee de proiect, dansez, Ce credeti despre.. ?. Asta in limita a 140 caractere, atat poate avea un Twitt. Si care-i faza, veti intreba ? De ce atrage, de ce atata valva in jurul acestei aplicatii ?
Ce-mi place mie la Twitter?
Faptul ca refera prezentul. Twiter este zen application, este centrata pe acum, este istoria clipei. Pe net gasesti multe informatii "obsolate" sau care nu stii de cand dateaza sau cand au fost updatate. Twitter este zenware si pentru ca te obliga la sinteza, esti limitat la 140 de carctere deci un haiku. Twitter este Haiku pentru fiecare. Dar ar mai fi ceva de observat.
Cand intrebam ce mai faci de cele mai multe ori nu conteaza ce spunem sau ce ni se spune,
conteaza ca cinva este atent la tine, ca tu contezi pentru al, ca esti in campul lui de constiinta. Asta este viata, este fundamental pentru ca nu numai marketingul este centrat pe "atention drive". btw cu Twitter iti poti promova site-ul, dar chiar si zeii nu pot fara atentie. Atentia insufleteste, da vita, sfinteste locul. I follow you, actul fundamental pe twitter, inseamna ca sunt atent la tine, ai atentia mea, adica totul, sunt constient de ceea ce faci. Cred ca asta este esenta socialului si asta optimizeaza societatea. Daca faci ceva si stii ca 50 de oameni iau cunostinta de ce faci, sunt sanse sa o faci mai bine. Campul constientei lor te optimizeaza. Cu Twitter miliaone de oameni sunt mai constienti, mai atenti la semenii lor si asa este in directia evolutiei. Priviti acest superb graph
http://bp0.blogger.com/_FPIg26Z3nJs/RhV6_5rOieI/AAAAAAAAANg/P2icajvRLus/s1600-h/twitter-2007
0405.gif si ganditi-va ca acestea sunt retele de atentie, de constienta. Nu e impresionant ?Pentru ca Twitter este, tehnic vorbind un fel de mess pe care dai mass, este interesant si ca tool de echipa pentru ca il poti folosi ca sa tii la curent echipa cu ce faci, cu stadiul proiectelor, cu noile dezvoltari. Dar atentie, este public. Functioneaza si ca instrument de brainstorming social pentru ca multe lume cere o idee, expune o idee spre discutare sau sugestii. Aveti aici si un tutorial: Twitter in Plain English
http://www.youtube.com/v/ddO9idmax0o&hl=en Veti vedea ca puteti primi si trimite mesaje si
de pe telefon si din GTalk.
Dar ...ce spuneti de o invatare participativa? : ))) follow me on twitter !
http://twitter.com/sorinelb Eu am lansat acest apel la peste 60 de persoane, intre care si
the famous Obama http://twitter.com/BarackObama care mi-a scris ca si el ma urmareste pe mine. Voi credeti ? : ))))) Si inca ceva super http://www.neuroproductions.be/twitter_friends_network_browser/# click
pe sageata. Daca aveti flash veti vedea retelele sociale in dinamica lor. Spectacol frate.
Daca deveniti insideri nu uitati ca secretul este sa dai click pe Follow pentru oameni interesanti pentru tine, sau daca iti place site-ul lor, profile-ul ... Nu cred ca ca e Ok daca faci contacte la numar pentru ca mesajele nu iti vor spune nimic sau aproape. La inceput mi se parea stupid Twitter dar acum ma simt legat de toti acei oameni... bine, recunosc, mai mult girls : ), but smart, pe care i-am ales dupa un criteriu de afinitate. Pot spune asemeni Micului Print ca i-am imblanzit.
Dupa ce am scris articolul credeam ca eu scris niste chestii destepte despre twitter pana am citit articolul asta: http://grosseck.blogspot.com/2008/03/despre-microblogging.html : )) Enjoy. Tot blogul ei merita.

Un comentariu:

Gabriela Grosseck spunea...

In primul rand multumesc de aprecieri.
In al doilea rand Twitter ca instrument de prezenta sociala este extraordinar. Cel putin pentru mine si-a demonstrat utilitatea. Oameni pe care nu-i cunosc (si probabil ca nici nu voi ajunge sa-i intalnesc vreodata fizic), unii chiar de "peste mari si tari", fac parte din "centrul meu de atentie" , dupa cum spuneai. Si invers.
Nimic mai revigorant si mai magulitor, intr-o anumita masura, sa vezi ca posturile iti pot fi urmarite de o somitate in domeniul tau profesional. Mie mi s-a intamplat asa ceva. Cu Twitter pot sa fiu mandra de statutul meu de dascal. Fiindca asa ma consider inainte de toate.
Iti doresc numai bine si "La Multe Posturi!" rodnice.