miercuri, 3 februarie 2010

Revendic prima semnalare a lui OSGRID pe netul romanesc

Am cautat pe google la site-uri in Romana si OSGRID a fost prima data semnalat de mine 23.01.2010 pe cirip si pe blogul meu. Un articol despre open simulator, un adevarat tutorial a fost scris de Alphonese acum trei saptamani http://virtualaccess.wordpress.com/2010/01/11/opensimulator/ . Trebuie sa spunem ca acesti oameni ar trebui sa revendice faptul de a fi semnalat in Romania noul internet 3D. Sigur ca Second Life a deschis drumul internetului 3D si va ramane pionierul. Despre SL si metavers s-a mai scris dar deschiderea pe care o da OSGRID-ul http://www.osgrid.org , Hipergrid-ul si OpenSimulator-ul deschid fara nici o indoiala calea noului internet pentru ca democratizeza SecondLife. SecondLife poate acum sa fie asimilat cu Netscape care a fost primul browser mai profi dar care costa ceva. A venit, culmea, IE si a deschis calea browserelor free.
Acum cu OSGRID iti poti face propriul tau SIM, propria ta lume virtuala, pe calculatorul tau si toate aceste lumi se vor lega intre ele in Hypergrid. Fiecare cu metaversul lui. Sau un metavers pentru fiecare. Viitorul suna bine. Btw ati auzit de metavers ? nu pierde asta: http://aglomeratii.weblog.ro/2008/12/09/de-metavers-ai-auzit/ : ))
De ce nu am vedea viitorul 3D numai in SecondLife ? Pentru ca e greu de crezut ca viitorul va fi doar pe serverele SL, monopol al lor, si nu distribuit in toata lumea. Retelele, spunea Naisibit , sunt democratice. De aia. Oricum cei care au o prezenta in SL se vor pozitiona foarte bine si in OSGRID.

Un comentariu:

Alphonse Dennison spunea...

Salutare! Apropo de OSGrid, intre timp am mai scris un mic tutorial cum se poate intra acolo. La conectarea intre opensimulatoare inca mai lucrez, nu e asa simplu precum spun cei de pe osgrid.org! As fi putut scrie despre cum sa iti conectezi simul la osgrid, dar e cam aiurea sa iti rezervi regiunea, iar daca nu esti online cateva zile, sa o pierzi si sa o iei de la capat dupa aceea.Multumesc pentru atentia asupra Metaversului, am impresia ca sunt mult mai multi din cei interesati, numai ca probabil sunt pe bloguri straine!