miercuri, 11 august 2010

Familia coerenta

Familia coerenta este familia care reuseste sa gasesca regulat un timp de calitate care ii permite sa functioneze coerent. In acest caz intentiile, viziunile comune, proiectele au sansa de se realiza pentru ca ele sunt proiectate de la nivelul unei constiinte coerente de familie. Aceasta ...laser like consciousness sporeste enorm posibilitatile de realizare si evolutie pentru ca forta ei este similara cu forta luminii coerente a laserului care penetreza stanca si face ca holograma viziunii comune sa fie clara. Cand constiintele membrilor sunt incoerente ele isi anihileaza reciproc forta.


explicatie pentru orice
Originally uploaded by photosol


Familia coerenta este un sistem si nu o colectie de elemente disparate.
Chiar da este ideal ca ei sa mediteze cateva minute impreuna este un lucru rar si in prima faza conteza si simplul acord in lucrurile simple, sau mcar absenta conflictelor, contradictiilor. ambitiitlor tip gica contra. Traditional familia coerenta era asa pentru ca manca impreuna, mergeau la biserica impreuna, cantau impreuna cu corul deci participau impreuna la o forma chiar mai larga de coerenra sociala.
Uneori familiile monoparentale au mai mult succes in educatia copiilor lor pentru ca acolo nu exista conflcte gratuite, incoerenta in aplicarea deciziilor. Dar in evolutia spirituala coerenta in familie trebuie invatata asa cum pe o scara mai mare examenele sunt nu numai la coerenta in familie ci si la coerenta in natiune si lume.
Coerenta la nivel planetar nu se face numai prin grupuri largi de meditatie care se organizeaza uneori ci si prin evenimente care au loc la nivel international. De exemplu coerenta in acelasi val de compasiune cu cei care au suferit in tragedia de la 11 septembrie a fost contrabalansata de demonica bucurie a altora. Au fost si oameni pe planeta care s-au bucurat si au considerat asta un succes personal. Au picat un mare examen planetar. Uneori dincolo de ce par a fi aceste evenimente ele sunt si examene la materia constiinta colectiva.
Recompensa familiei coerente este in reusita copiilor. Chiar si coerenta simpla de tipul: hai sa nu ne certam in fata copiilor da roade. Reccumompensa societatii coerente este pacea sociala, absenta evenimentelor grave ca cel de la maternitatea Giulesti. Natiunea coerenta nu are istorie ci traieste in pace si bunastare iar pensionarii ei calatoresc si se plictisesc.Care sunt efectele care apar la coerenta:

Prigoggine ne explica de ce la coerenta materia capata uimitoare proprietati ondulatorii, de ce "departe de echilibru materia incepe sa-si 'perceapa' mediul, sa distinga intre micile diferente, de ce 'comunicarea' si 'perceperea' sunt cuvinte cheie pentru comportamentul departe de echilibru."

Sistemul se comporta atunci ca un intreg, ca si cum ar fi amplasamentul fortelor cu raza mare de actiune. In ciuda faptului ca nu ele nu depasesc o sfera de ordinul a 10 la minus 3 cm, sistemul este structurat de parca fiecare molecula ar fi 'informata' despre intreaga stare a sistemului." (p 232) In aceste sisteme "portiuni ale sistemului separate prin distante macroscopice, devin corelate", "evenimente locale au repercursiuni de-a lungul intregului sistem. Fiecare parte a sistemului devine astfel capabila sa "simta" ce se intampla in alte parti. Sistemul se comporta ca un intreg. (p254)

Realizati ce se intampla daca transferam aceste lucruri asupra unui sistem ca familia.La coerenta materia capata uimitoare proprietati ondulatorii. In articolul "Coerenta ca ordine" din volumul Filosofia fizicii, Ed Politica, 1984, Victor Geiculescu, spune ca "fenomenele de sperfluiditate si superconductibilitate in care proprietatile materiei sunt atat de deosebite de cele cu care este obisnuita intuitia noastra din experienta cotidiana sunt exemple de stari in care functiile de unda ale unui numar enorm de particule sunt coerente." "Functiile de unda ale tuturor particulelor care participa la aceasta stare "s-au asezat" in faza si materia dobandeste la scara macroscopica proprietati uimitoare tipic ondulatorii" Autorul spune ca aceasta "coerenta a functiilor de unda la nivelul microscopic poate fi dobandita si si in sisteme care lucreaza la temperatura ambianta." deci in organismul uman.
Citat din Inventie si decoperire Fizica si constiinta

"Comunicarea este un cuvint cheie pentru comportamentul sistemelor coerente " spune Prigogine


From Blog 4 Heaven - un jurnal pentru societatea constiintei
Coerenta, liniste, odihnaIncoerenta, stress, dezordineNiciun comentariu: