joi, 2 decembrie 2010

Pe ce nivel socializam

Am simtit aceasta realitate inainte sa o gasesc atat de clar explicata intr-un manual de Silva Method. Cred ca si mai profund este acest sentiment la tehnicile de meditatie cu transcendere unde cei implicati se intalnesc pe nivelul fundamnetal, domeniul infinitei corelatii. Domeniul unei absolute intimitati despre care s-a spus ca este mai intim decat respiratia si gandul. 


În cursul meditaţiilor adânci şi prelungite se nasc legături - mintea este sensibil receptivă, intra în contact fin cu alte minţi, întrun mod altfel familiar numai celor care au trăit împreună o viaţă întreagă. Majoritatea intimităţilor de o clipa sunt superficiale şi false şi lasă un sentiment de inconfort. Ele  durează puţin . Nu este cazul cu această experienţă; ea se desfăşoară la un nivel
psihic durabil.From WAVES
Nivelul N1 este nivelul de socializare superficial, de club, de hobby in care relatiile create sunt majoritatea false si de scurta durata. Nivelul NZ este nivelul de socializare pe care relatiile sunt profunde si de durata. Sunt cei care socializeaza in cadrul experientelor spirituale, a grupurilor de meditatie, a sesinurilor zen. 

Niciun comentariu: