sâmbătă, 18 iunie 2011

Complexity

Aceasta poza este cel mai bun accesoriu pentru a medita la unda temporala zero. Am putea de exemplu sa consideram ca valurile sunt tot atatea evenimente, noutati care apar ca fluctuatii dintr-un camp profund bazal.








Teoria undei temporale zero spune ca la un moment dat pe unitatea de timp elementele de noutate vor fi mai frecvente.
Si vedem in imaginea de mai jos cum acelasi numar de elemente par pe o unitate mai mica de timp.



  


Predictia teoriei este ca un moment dat se va ajuge la o singularitate in care toata informatia universului se va condensa intr-o zi sau o secunda.
From WAVES


Pendularea permanenta intre experienta unitatii, a corelatiei infinite care apare in starea cea mai simpla a constiintei umane, constienta pura si experinta multiplului in starile constiintei de veghe face ca in timp sa putem experimenta fiecare obiect al cunoasterii ca infinit corelat. Il putem vedea in context cosmic, ii intelegem locul in schema generala a vietii, vedem asa cum spun Sfintii Parinti ratiunile divine ale lucrurilor. Percepem atunci infinita diversitate a lucrurilor ca pe o infinitate de variante ale aceluiasi Lucru. Logosul devine Tautologos. Unul si multiplul sunt a filei doua fete.




Fara grupuri de dinamica constiintei care sa infuzeze cunoasterea si experienta corelatiei infinite in constiinta colectiva intr-un proces de invatare societala probabil vom asista la falimentul in lant al adminsitratiilor si al managementului de la nivel de stat pana la nivel de organizatii mari si mici. Nervozitatea, coercitia, pumnul in gura se vor face tot mai simtite incercand sa rezolve la cu totul alt nivel probleme profunde. 


Ne apropiem de un momet in care am putea trai toata istoria universului intr-o clipa? Cum se va face aceasta?  Greu de spus. Dar stim cum am putea anticipa, cum ne-am putea pregati asta.


Noogeneza repeta, ontogeneza care repeta filogeneza, care repeta cosmogeneza. Cu fiecare meditatie repetam istoria universului, a speciei, a noastra a fiecaruia. Cu fiecare meditatie invatam ca totul e corelat si revenim pentru ca la suprafata, in relativ sa creem relatii, retele sociale, retele planetare pana cand totul se coreleaza precum in Cer asa si pe Pamant.

Niciun comentariu: