sâmbătă, 25 iulie 2009

Constantin Noica si Eckhart Tolle

Sentimentul romanesc al Fiintei este o carte care da seama de faptul ca noi romanii ar trebui sa ne recunoastem intr-o cale de traire a Fiintei ca cea a lui Eckhart Tolle din Puterea prezentului si Un Pamant nou.

"Daca ahoretita pare oarecum stranie in civilizatia spiritului deschis activ care este cea europeana, ea se dovedeste in schimb acasa in conceptia si spiritualitatea indiana, unde monumentul literar corespunzator nu mai este o simpla opera dramatica, nici o experienta excentrica si juvenila ca hippismul, ci o extraordinare epopee, stind in miezul culturii respective, ca "Bhagavad Gita"... "Ahoretia este "maladia" nascuta sub rapt sufletesc ori intelectual, ducand la o brusca iluminare sau luciditate de constiinta..." spune Noica in "6 maladii ale spiritului contemporan".

Eckhart Tolle resurse >>> Acum merita sa pui in joc tehnologia Home Cinema,mp3,Video sau poti sa le iei cu tine pe acest Vaio (Vaio de noi care nu avem inca un laptop ca asta : ))))pentru a putea citi in parc, un loc ideal pentru a studia si practica aceste concepte.

Niciun comentariu: