sâmbătă, 30 martie 2013

Cand poporul este copilot al Legii Narurale

L-am vazut ieri pe Primul Ministru Victor Ponta la emisiunea La Ordinea Zilei si mi s-a parut interesant ca atunci cand cineva este punctual, exact , la subiect, pragmatic este foarte greu sa faci artificii jurnalistice fara sa pari deplasat. De obicei imi place de Dana Grecu si Radu Tudor dar de data asta a fost un pic jenant cum incercau sa insiste atunci cand Ponta era clar, explicit, punctual si laconic.
In plus mie mi s-a parut ca Ponta a reusit sa se pozitioneze intr-un rol foarte interesant si bine ales, acela de copilot al intereselor poporului. Nu stiu daca e asa dar a creat aceasta imagine care mi se pare foarte interesanta si corecta ca si concept in sine.
Nimeni nu e autoreferential in afara de Dumnezeu. Cei care de-a lungul istoriei s-au crezut El Lider Mahimo au avut de cele mai multe ori probleme medicale. Ai o problema daca nu realizezi cat de interdependenti suntem si ca nu ii poti spune nici macar copilului tau "eu te-am creat" pentru ca nu faceai nimic fara legile biologiei, fara legea naturala. Ieri Victor Ponta a parut ca stie care este locul si rolul lui cel putin in societate. Dar este nevoie mail mult, noi trebuie sa stim si care este locul si rolul nostru in schema cosmica. Pare pretios dar este foarte pragmatic.
Daca in sintagma copilot al intereselor poporului se pare ca poporul este pilot deci stapan suprem si suveran nu este asa  pentru ca si poporul depinde de calitatea constiintei colective. Calitatea constiintei colective este pilotul in acest caz. Un nucleu care sa mentina o calitate mereu crescuta a constiintei colective, un grup de dinamica a constiintei care sa cupleze societatea la Potentialul Total al Legii Naturale, la Constitutia Universului va fi o adevarata schimbare de paradigma in politica. Daca poporul este copilot al Legii Narurale conducatorii sai vor fi cu siguranta copiloti ai intereselor sale.
Dar de ce insistau  Radu Tudor si in special Dana Grecu cu atata obstinatie cand primeau explicatii foarte clare, punctuale si chiar repetate? Cred ca din cauza ca ei vad in democratie o solutia perfecta si nu este deloc asa. Democratia este doar mai buna decat dictatura dar este departe de a fi solutia perfecta si paradisul pe pamant. Democratia poate aduce cele mai mari dezamagiri in raport cu asteptarile si chiar o face. Si o va face pana cand Societatea Constiintei se va grefa pe ea.

Niciun comentariu: