sâmbătă, 1 august 2009

Tolle si Oprah

Discutand cu un amic subiectul Tolle la Oprah el imi spunea ca... ce mare lucru, ca de fapt cine este Oprah? Cred insa ca problema se pune intr-un context mai larg. Odata cu informatia fundamentala a Existentei care anima un initiat se activeaza si un program instructor care defineste scenarii largi de propagare a acestei informatii in mediu.
Pentru a putea explica cel mai simplu ne-ar fi sa facem apel la Modelul prin excelenta: Isus. El nu a dus mesajul Imparatiei lui Dumnezeu numai in cetate la oamenii obisnuiti ci si in cele mai diverse medii ajungand sa fie prezentatat liderilor politici dar si celor religiosi ca in final sa fie prezentat pentru o alegere libera intregului popor care a putut alege intre Imparatia lui Dumnezeu si imparatia lumii acesteia. A fost scenariul perfect in care informatia fundamentala a existentei a ajuns la fiecare memebru al societatii respective pentru a-si face alegerea sa. Nu este important cine erau sau ce credeau ca sunt Pilat, Ana sau Caiafa ci scenariul care se prefigureaza in planul mai larg.
De fapt toate aceste personaje erau, se defineau prin pozitia lor fata de aceasta informatie, fata de Fiinta. Multi s-au definit prin nefiinta.
Mai aproape de zilele noastre si chiar in spatiul nostru am putut judeca o tehnica de reintegrare tot dupa forta scenariului de propagare a informatiei. Cineva a fost chemat sa predea o tehnica de meditataie (MT). Ea a fost initial predata unei singure familii si acestia povesteau, intamplator ii cunosc, cum in acea perioada intalneau pe strada absolut intamplator cunostinte pe care nu le vazusera de ani de zile si care i-au ajutat sa ajunga absolut spontan exact la oameni cheie astfel incat programul de meditatie a fost supus in final unei elite a societatii dar si atentiei si alegerii chiar sefilor de stat de la acea vreme. Dar "scenariul" nu s-a oprit aici ci a mers mai departe "selectand" cea mai citita publicatie din tara la acea vreme si de aici dupa prezentarea lui in niste celule de judecata organizate ad hoc in organizatia de partid de proximitate pentru fiecare initiat in aceasta tehnica informatia a fost supusa atentiei si deciziei aproape intregii populatii pentru ca timp de cateva zile acest subiect, un subiect nobil in esenta, o tehnica de descoperire a sinelui, de traire a Fiintei, a fost in atentia oamenilor la orice coada din magazine, in orice birou sau loc de munca din Bucuresti si poate chiar din tara. Si dupa anvergura acestui "scenariu" creat spontan de la nivelul Sinelui, al Fiintei, cred eu ca se judeca valoarea programului, a tehnicii si a discursului spiritual al cuiva.

Revenind insa la Oprah am putea spune ca ea a fost pentru informatia fundamentala a existentei un receptor perfect (vezi filmul de mai jos). Sa ne imaginam ce s-ar fi intamplat daca Pilat i-ar fi dat un scaun lui Isus langa el si l-ar fi intrebat tot ce trebuie el sa faca pentru a intra in Imparatia lui Dumnezeu si i-a fi dat toate ocazile posibile sa-si expuna invatatura de fata cu toata lumea din piata organizand chiar sesiuni de intrebari din public.
Dar Pilat nu a fost Oprah si nici Pentru patrie nu a jucat rolul lui http://www.youtube.com/user/OprahEckhartDotCom : ((

Cei care se imbraca de la bigoti vor spune poate, vor spune sigur pentru cine ii cunoaste, ca facem comparatii exgerate pentru ca pentru ei nu exista un unic referential absolut, ei judeca totul prin raporatare la imensul lor ego.

Ei s-au temut de aceleasi forte ale ego-ului, ale literei, care o ataca astazi virulent pe Oprah pentru curajul de a promova mesajul lui Tolle. Dar cred ca ea deja a facut alegerea corecta.

Niciun comentariu: