miercuri, 10 iunie 2009

Un Intranet Captivant

Cunoaşterea fiecăruia la îndemana tuturor

Dacă ar fi să enumeram căteva din atributele Intranetului ne-am gândi la orientarea spre client, la cultura vănzărilor, la calitate ca o componentă care tinde să creeze un Intranet al Calităţii Totale, la inovaţie care tinde să creeze un Intranet al Inovaţiei, la Managementul Cunoaşterii pentru că Intranetul trebuie să capteze cunoaşterea organizaţiei, să conţina harti ale cunoaşterii. Dar nu ne-am gândit niciodata că Intranetul ar putea deveni un... “Intranet captivant“. Asta însa până acum căteva zile când, în incercarea de a crea o prezentare a Intranetului am testat o aplicaţie killer (aplicaţie care realizează atât de bine funcţia pe care şi-o propune încăt nu mai lasă nici o nişă pentru alte aplicaţii similare).

Aplicaţia utilizată se numeşte Captivate, de la Macromedia, şi este o aplicaţie care poate crea la propriu şi la figurat un intranet captivant, un intranet în care cunoaşterea experţilor, în special cănd este vorba de cunoaşterea utilizării aplicaţiilor informatice, poate fi captată 100%, un intranet în care capturile de ecran şi explicaţiile incomplete pot fi inlocuite cu filme de ecran dublate de text, voce şi muzică de fundal.

Dacă aţi utilizat sau aţi văzut vreodată software de înregistrare a ecranului pentru a crea demonstraţii de produse sau a crea simulări stiţi ce presupune creaza şi ce fişiere enorme rezultă din aceasta.
Macromedia Captivate înregistrează automat toate acţiunile de pe ecran şi crează simulari interactive în flash
Doar point and click pentru a aduga capturi de text, naraţiune şi interacţiuni de tip e-learning fără cunoştinţe de programare.
Oricine poate acum să creeze şi să livreze via Intranet mici instruiri online, demonstraţii de produs, sau sisteme suport pentru utilizatori.

Cu Macromedia Captivate se pot realiza demonstraţii, care ne ajută să învăţăm prin vizualizare şi simulări, prin interacţiunea cu conţinutul.
Demonstraţiile cu Captivate genereaza automat:
- traiectoria mouse-ului
- click-uri de mouse vizuale şi sonore
- explicaţii
- controale de playback

Simulările cu Captivare generează automat:
- interactivitate
- promptere
- instrucţiuni de feedback
- scoring şi urmărire a interacţiunilor

Cine poate utiliza Captivate:
- Educatorii şi dezvoltatorii de programe de e-learning îl pot utiliza pentru a crea cursuri atrăgatoare şi interactive.
- Personalul de suport tehnic şi help desk poate crea documentaţie şi tutorials how-to (cum se face)
- Personalul de marketing şi vânzări poate crea demonstraţii de produs. Cu Captivate, marketingul hipnotic nu mai este doar o forţare a limbajului.

Captivate este una din aplicaţiile care prin utilizare extensivă va marca trecerea mediului Intranet la era multimedia. Captivate ne ajută să captăm cunoaşterea tacită şi să o transformăm în cunoaştere explicită. In cazul utilizarii de aplicatii informatice Captivate ne ajuta sa transferam aceasta cunoaştere în proporţie de 100%. Odată captată de la un expert această cunoaştere, exprimată în manuale de utilizare, tips and tricks etc, poate fi însuşită de toată organizaţia cu efort zero din partea expertului.

Este unul din cazurile în care tehnologia devine un aliat fundamental în procesul de inovare permanenta a afcerilor.

Experţi din toata organizatia, vă invităm să captaţi cunoaştrerea voastră cu Captivate şi să o publicaţi pe Intranet pentru a face un Intranet captivant.


sol 2005 - viziunea, strategia si managementul continutului pentru un Intranet cu Sharepoint

Niciun comentariu: